fbpx

Slovenska plavalka Tanja Šmid je bila pozitivna na dopinški kontroli

Foto: sta

Slovenska plavalka Tanja Šmid je bila pozitivna na dopinški kontroli na odprtem prvenstvu Srbije konec februarja v Beogradu. Po prvotnem šoku in razkrivanju ozadja je Šmidova za STA poudarila, da za svoje dejanje, čeprav nenamerno, prevzema vso odgovornost in se opravičuje javnosti.

Novica, da ima Slovenija nov dopinški škandal, je bila objavljana že danes dopoldne. A imena grešnice Slovenska antidopinška organizacija (Sloada) ni hotela razkriti. Slovenska plavalna zveza je sporočila, da grešnico suspendirala in da je grešila ena izmed sedmih kandidatk za nastop na olimpijskih igrah, ki ima opravljeno A-normo. Kljub prizadevanjem, da bi izvedeli ime, so na plavalni zvezi ostali neomajni in le-tega niso želeli razkriti.

Ugibanja o grešnici
Izjavo za medije bomo posredovali v naslednjih dneh, ko bo končan notranji pregled, vse pa je odvisno od športnice in njenih odločitev,” je danes dopoldne povedal Jani Dvoršak (Sloada). Ker ime ni bilo znano, se je o tem, kdo je grešil, le ugibalo. Plavalno A-normo za olimpijske igre so sicer dosegle: Anja Klinar, Tanja Šmid, Tjaša Vozel, Tjaša Oder, Špela Perše, Gaja Natlačen in Nastja Govejšek.

Slovenijo je dozdaj pretreslo že nekaj dopinških škandalov. Najbolj znan je gotovo primer nekdaj najboljše slovenske atletinje Jolande Čeplak, so pa nedovoljena sredstva v Sloveniji jemali tudi športniki v kolesarstvu, košarki, rokometu, nogometu, alpskem smučanju, cheerleadingu, gimnastiki, atletiki, hokeju in plavanju.

R. V., STA