fbpx

Nov dopinški škandal: Tokrat na testu padel nogometaš Liverpoola

Mamadou Sakho (foto: EPA).

Doping je v zadnjih letih pustil neizbrisen pečat v vseh mogočih športih. Veliko športnikov uporablja prepovedane substance, v zadnjih letih se vse skupaj samo še bolj razvija, zato je takšne stvari praktično nemogoče izkoreniniti. Pred kratkim je na testu padel nogometaš Liverpoola Mamadou Sakho.

Liverpool v letošnji sezoni igra kot prerojen, to kažejo tudi rezultati, saj so se uvrstili v polfinale Lige Europe, kjer pa jim skoraj zagotovo ne bo smel pomagati francoski branilec Mamadou Sakho, ki je bil s strani kluba že odstranjen iz moštva.

Igral je dobro, sedaj ostal še brez evropskega prvenstva
26-letni Sakho je v letošnji sezoni eden ključnih mož v obrambi Liverpoola, kljub temu da igra na položaju osrednjega branilca, je dosegel dva zadetka. Pred dnevi pa je na plano prišla novica, da je Francoz jemal nedovoljena poživila in padel na dopinškem testu. Pozitiven naj bi bil zaradi jemanja sredstev za topljene maščobe, ki jih je jemal na lastno odgovornost brez vednosti kluba. Redsi, ki so s strani UEFE prejeli dopis, so iz ekipe nemudoma odstranili branilca. Sakho je najbrž že odigral zadnjo tekmo v letošnji sezoni, morda celo zadnjo tekmo v dresu Liverpoola. Francoz si je sam skopal tako globoko jamo, iz katere bo težko prišel brez večjih posledic. Zagotovo ga ne veseli tudi dejstvo, da najbrž ne bo mogel nastopiti na evropskem prvenstvu letos poleti pred domačimi gledalci.

Mamadou Sakho (drugi z leve) je v soboto tekmo Liverpoola že spremljal s tribune (foto: EPA).

Mamadou Sakho (drugi z leve) je v soboto tekmo Liverpoola že spremljal s tribune (foto: EPA).

G. V.