fbpx

Nov izziv za Prevca! Norveška turneja štirih skakalnic

Peter Prevc je osvojil novoletno turnejo v novi sezoni bo lovil zmago tudi na norveški turneji (foto: twitter).

Mednarodna smučarska zveza je potrdila, da bomo v prihodnji sezoni spremljali tudi norveško turnejo v smučarskih skokih. Šlo bo za turnejo štirih skakalnic na Norveškem v devetih dneh, vendar se te ne bo dala primerjati z elitno novoletno turnejo.

Ljubitelji smučarskih skokov bodo v prihodnji sezoni lahko spremljali še eno prestižno turnejo v smučarskih skokih. Norvežani so namreč želeli turnejo štirih skakalnic in jo tudi dobili.

Prevc lahko osvoji nekaj, kar še ni
Slovenski šampion Peter Prevc je v lanski sezoni podrl veliko rekordov in osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Še pred novo sezono pa so mu Norvežani, ki so ga lani lahko le nemočno spremljali, postavili nov izziv. Skakalna turneja po Norveški bo namreč nova preizkušnja oziroma turneja za vse skakalce.Skakalci se bodo ustavili na štirih velikih skakalnicah oziroma letalnicah, in sicer v Vikersundu, Oslu,Trondheimu in Lillehammerju. Vse podrobnosti turneje, ki bo potekala med 10. in 19. marcem, še niso znane, zagotovo pa bo ritem za skakalce zelo naporen. V devetih dneh bo namreč na sporedu pet posamičnih tekem – od tega bosta samo dve tekmi na Vikersundu, ena ekipna tekma in pred vsako tekmo seveda še kvalifikacije.

https://twitter.com/Vikersund/status/740607145201258497

G. V.