fbpx

Nov lep ekipni uspeh slovenskih skakalk

Ema Klinec je bila najboljša Slovenka na petem mestu (foto: epa).

Slovenske skakalke so dosegle še en lep ekipni uspeh. Na drugi tekmi v Hinzenbachu smo imeli med prvimi dvanajstimi kar pet slovenskih predstavnic, ki pa se jim žal tudi tokrat ni izšlo za zmagovalne stopničke. Po treh zaporednih štirih mestih je bila najboljša Slovenka danes Ema Klinec, ki je končala na 5. mestu.

Sara Takanashi je bila spet razred zase in je zabeležila že rekordno – 10. zaporedno zmago. Izjemna Japonka je v prvi seriji spet postavila rekord skakalnice. Tokrat je najboljšo znamko izboljšala za dva metra in drugouvrščeno po prvi seriji Avstrijko Jacqueline Seifriedsberger preskočila kar za osem metrov.

Izjemen ekipni uspeh naših deklet, manjkale so le stopničke
Če je peresno lahka Japonka že celotno sezono razred zase, lahko za naše tekmovalke rečemo, da so prav tako celotno sezono vseskozi pri vrhu. Toda tudi danes – ko so dekleta dosegla izjemen ekipni uspeh – je manjkala tista pika na i oziroma  uvrstitev vsaj ene Slovenke na stopničke za zmagovalce. Kljub temu smo lahko zadovoljni, saj se je vseh šest deklet uvrstilo v finalno serijo, od tega je kar peterica deklet končala med najboljšimi dvanajstimi. Najboljša je bila Ema Klinec, ki je končala na 5. mestu.

Rezultati 2. tekme v Hinzenbachu:
1. Sara Takanashi
2. Daniela Iraschko-Stolz
3. Jacqueline  Seifriedsberger
4. Maren Lundby
5. Ema Klinec
6. Maja Vtič

8. Špela Rogelj
11. Katja Požun
12. Urša Bogataj
24. Eva Logar

R. V.