fbpx

Nov obraz iz Rusije v Domžalah

Samir Masimov je nova okrepitev Domžal (foto: uradna spletna stran kluba).


Samir Masimov je nova okrepitev nogometnega kluba Domžale, mladi 20-letni nogometaš prihaja iz Rusije in ima tudi azerbajdžanski potni list. Krilni napadalec se je že pridružil svojim novim soigralcem na pripravah v Turčiji.

Kljub temu da se je zimski prestopni rok končal, se moštva iz prve lige še naprej krepijo. Tokrat so Domžale kar iz Turčije potrdile novico, da je novi član rumenih postal 20-letni Samir Masimov, ki je tako postal prvi Rus oziroma Azerbajdžanec v Prvi ligi Telekoma Slovenije.

Član mlade reprezentance z mednarodnimi izkušnjami
Novi član Masimov je svojo nogometno pot začel v moskovski Lokomotivi, zadnji dve leti pa je igral v Azerbajdžanu. Za Neftči iz Bakuja je na 49 tekmah dosegel dva zadetka, zbral pa je tudi osem nastopov v kvalifikacijah za Ligo Evropa, ravno v omenjenem klubu pa je bil tudi soigralec nove okrepitve Olimpije Juliusa Wobaya. Obetavna okrepitev Domžal Samir Masimov je tudi član mlade reprezentance Azerbajdžana.

“Eden najboljših mladih igralcev Azerbajdžana”
Samir Masimov je z dvakratnimi državnimi prvaki podpisal triletno pogodbo, športni direktor Matej Oražem pa je o njem govoril z izbranimi besedami. “Samir je eden najboljših mladih igralcev Azerbajdžana in o njem je večkrat zelo resno razmišljal selektor Robert Prosinečki, s katerim smo se pred podpisom pogodbe tudi posvetovali. Za njim je težko obdobje v turbulentnih razmerah azerbejdžanskega nogometa in prepričani smo, da bo pri nas zadihal s polnimi pljuči ter pokazal svoje bogato nogometno znanje.” Igralec, ki bo še kako zaostril konkurenco v napadu, kjer so Domžale v tem trenutku najtanjše, je že na preizkušnji navdušil vodilne v klubu. ”Gre za tip igralca, ki lahko na igrišču naredi razliko, in to smo tudi iskali. Tehnično je odlično podkovan in višini primerno tudi zelo hiter ter spreten. Že na prvih treningih je pokazal, da ob pravem pristopu in trdem delu lahko postane pomemben člen naše ekipe,” je še dodal športni direktor.

G. V.