fbpx

Na RTV olimpijskega zmagovalca Rogliča oklicali za mumijo – Po burni reakciji bralcev so naslov popravili

Primož Roglič in mumija. (Foto: Sta in Epa)

Nekdo na RTV Slovenija si je domislil, da bo novega slovenskega športnega junaka Primoža Rogliča primerjal z mumijo. Prvotni naslov se je glasil Mumija Roglič vstala iz pepela in vzel zlato kolajno. Tako se je sicer na socialnem omrežju Instagram Roglič, ko je ležal v povojih, oklical sam. A se je številnim bralcem vseeno zdel takšen naslov neprimeren. Po nekaj hitrih burnih reakcijah so naslov umaknili in spremenili v Primož Roglič vstal iz pepela in vzel zlato.

Slovenija slavi novega športnega junaka na poletnih olimpijskih igrah v Tokiju. Na vožnji v kronometer je kolesarju Primožu Rogliču uspelo osvojiti prvo mesto. Na zahtevni progi je bil prepričljivo najboljši, saj je oba bližnja tekmeca, Nizozemca Toma Dumolina in Avstralca Dennisa Rohana, prehitel oba za več kot minuto.

Po polovici proge je Roglič imel pred najbližjimi zasledovalci dobrih deset sekund prednosti in obetala se je napeta dirka do konca. Roglič je vse dvome o zmagovalcu razblinil na zadnjem štiri kilomentrskem vzponu, kjer je pobegnil vsem tekmecem. Roglič, kolesarski junak, ki je Slovenijo s svojimi uspehi na Touru, Giru in Vuelti spremenil v kolesarski narod je dosegel še en mejnik v slovenskem športu. Po padcu na Touru in rezervirani predstavi na cestni dirki je Roglič spet vsem dvomljivem zaprl usta in dokazal, da ni zastonj šampion, ki v zadnjih letih navdušuje slovensko javnost.

Foto: Twitter

Za RTV Slovenija je olimpijski zmagovalec Roglič mumija!
Tokrat je za manjše zgražanje poskrbelo uredništvo MMC RTV Slovenija. V spremljanju tekme je vsak malce boljši kolesarski poznavalec vedel, da bo Rogliču uspelo osvojiti zlato kolajno. Tako si je nekdo v uredništvu MMC-a domislil, da bi bilo lepo Rogliča imenovati za mumijo, ki je vstala iz pepela. Tako se je sicer Roglič na Instagramu poimenoval sam. Zapisali Mumija Roglič vstala iz pepela in vzel zlato kolajno. Hitro so opazili, da jih je nekaj uporabnikov opozorilo na neprimerni naslov in so ga popravili.

V slovenski javnosti smo se že soočili z besednimi lapsusi izvršnega urednika na Dnevniku Darijana Koširja in vplivnega člana stranke SD Jerneja Štromajerja. Oba sta se po hudih kritikah slovenskih uporabnikov družbenih omrežij posipala s pepelom in se opravičila. Sreča le, da se slovenski športniki ne ukvarjajo z umotvori na slovenski levici, ki so še enkrat dokazali, da ne spoštujejo uspehov športnikov. Nekateri od njih so garali celo življenje. Slovenija pa ima sedaj dve zlati kolajni ( kolesar Primož Roglič in kanuist Benjamin Savšek),  srebrno kolajno judoistke Tine Trstenjak in bronasto kolajno kolesarja Tadeja Pogačarja, zmagovalca zadnjih dveh Dirk po Franciji.

Luka Perš