fbpx

Nov uspeh slovenskega juda! Trstenjakova osvojila srebrno olimpijsko medaljo!

Tina Trstenjak. (Foto: Twitter)

Neverjetno, slovenski judo predstavlja eno lepših športnih zgodb v Sloveniji. Že od olimpijskih iger leta 2004 v Atenah so z vsakih olimpijskih iger prinesli vsaj eno odličje. Tokrat je uspelo ponovno Tini Trstenjak. Po osvojeni zlati kolajni v Riu de Janeiru v Braziliji leta 2016 je tokrat osvojila srebrno kolajno.

Slovenski športniki na poletnih olimpijskih igrah v Tokiju vsakodnevno razveseljujejo svoje sodržavljane v domovini. Tokrat je za nov uspeh poskrbela judoistka Tina Trstenjak. V kategoriji do 63 kilogramov je osvojila odlično drugo mesto. Sploh prvi poraz na olimpijskih igrah ji je zadala večna tekmica francoska olimpijka Clarisse Agbegnenou.

Slovenska šampionka se je skozi celotni dan spopadala z bolečinami v hrbtu, a je vse do finala premagala vse tekmece. Trstenjakova je bila boljša od domačinke Miku Tashiro, v četrfinalu Venezuelko Anriquelis Barrios in v polfinalu Italijanko z Mario Centracchio. 

Šesta judo kolajna na poletnih olimpijskih igrah!

Sva dobri prijateljici. Ko se dobiva v finalu, je to res šov. V tem dvoboju si ne bi želela nikogar drugega. Taktika je bila utruditi jo in jo vreči, a to je uspelo njej. V prvi borbi sem si poškodovala hrbet. Nastopala sem v bolečinah. Bomo videli, kako bo jutri, ko popustijo tablete,” je slovenska junakinja povedala v prvi izjavi za TV Slovenija.

Slovenski judo sedaj ima v svoji vitrini bronasto Urške Žolnir iz Aten in zlato iz Londona, Tina Trstenjak zlato iz poletnih olimpijskih v Braziliji leta 2016 in sedaj srebro iz Tokia, ter Ana Velenšek s bronasto iz Brazilije in Lucija Polavder bronasto iz Pekinga. Zato še enkrat lahko čestitamo trenerju Marjanu Fabjanu ter vsem ostalim, ki skrbijo za vrhunske uspehe v slovenskem judu.

Luka Perš