fbpx

Nova dominacija Slovenije nad Avstrijo

Hokejisti Slovenije so se veselili nove zmage nad Avstrijo (foto: twitter).

Hokejska reprezentanca Slovenije je odigrala svojo prvo pripravljalno tekmo na turnirju v Avstriji. V  Innsbrucku so naši hokejisti še enkrat več dokazali, da so na veliko višjem nivoju kot Avstrijci. Tokrat so naši sosedje pred domačimi gledalci visoko izgubili s 6 : 2.

Hokejisti so še enkrat več dokazali, da jim Avstrija v zadnjem obdobju leži. Nova zmaga proti Avstriji je dober uvod v pripravljalni turnir pred svetovnim prvenstvo divizije I. na Poljskem.

Dominacija v vseh pogledih nad Avstrijo
Včeraj je Slovenija zabeležila že tretjo zaporedno zmago nad Avstrijo, drugo, ki se je končala s štirimi zadetki prednosti. Tudi včeraj so bili varovanci Nika Zupančiča boljši praktično v vseh segmentih igre. Slovenija je v Innsbruck pripotovala izredno močna, zato bodo te priprave odličen pokazatelj pred svetovnim prvenstvom divizije I. Slovenija je z zmago znova pokazala Avstriji, da ta v nekaterih športih močno zaostaja.

V pol ure Avstrijci prejeli pravo lekcijo
V vratih je tokrat turnir začel Matija Pintarič, ki je svojo priložnost dobro izkoristil. Kot kapetan Slovenije je prvič začel Jan Muršak. Slovenija je v prvi tretjini potrebovala nekaj minut, da se je uigrala, potem pa je steklo kot po maslu. Prvi zadetek je padel v 13. minuti in bil kreacija prvega napada. Zadel je Sabolič, podajalca pa sta bila Jeglič in Tičar. Že čez tri minute je nočna mora Avstrije udarila drugič, tokrat je zadel Ken Ograjenšek, podajalca pa ponovno Tičar in Verlič. Tudi druga tretjina se ni začela nič drugače, pravzaprav še veliko bolje s strani naših hokejistov. Tokrat je – po podajah Muršaka in Ograjenška – zadel Verlič. V 24. minuti je bila razlika že plus štiri v našo korist. Odlično samostojno akcijo je namreč z zadetkom kronal Gregor Koblar. Za še večjo žalost Avstrijcev je poskrbel igralec tekme – Klemen Pretnar – v 30. minuti, ko je po podaji Tavžlja in Mušiča rezultat povišal na kar pet zadetkov prednosti. Zadnji zadetek za Slovenijo je dosegel mladi up Olimpije Nik Pem, in sicer po podaji Selana in Hebarja. Nov, boleč poraz Avstrije sta nekoliko omilila M. Geier in Hofer, izjemno slab dan je poleg vseh Avstrijcev imel tudi vratar Kickert.

V skupini sta poleg Slovenije in Avstrije še Francija in Slovaška B.

G. V.