fbpx

Nova moč v napadu: Pri Olimpiji izkušeni Radović

Izkušeni Miroslav Radović je nova okrepitev Olimpije v napadu (foto: uradna spletna stran kluba).

Olimpija ima novo moč v napadu, in to je izkušeni 32-letni Srb Miroslav Radović. Nova okrepitev, ki jo je Olimpija čakala dolgo časa, je odmevna predvsem zaradi izkušenj, ki jih premore Radović. V svoji karieri je nastopal tudi za Legio iz Varšave, kjer je pustil več kot soliden vtis. Pogodbo z zmaji je podpisal do junija 2017.

Pri Olimpiji so dolgo čakali na še enega napadalca. Najprej je bil pri zeleno-belih v prvem planu sicer prav tako izkušeni Milivoje Novaković, ki pa kasneje ni podpisal za jesenske prvake. Vodilni možje so tako iskali napadalca še naprej in sedaj našli rešitev v 32-letnem napadalcu Miroslavu Radoviću.

Legenda, ki je Legio zapustil s sedmimi lovorikami
Miroslav Radović je pomembna okrepitev za Olimpijo, ki je iskala takšnega igralca v napadu. Ulov v Bosni in Hercegovini rojenega Srba bo zagotovo še kako navdušil tudi trenerja Nikolića. Izkušeni napadalec, ki je letos 16. januarja že praznoval svoj 32. rojstni dan, je svojo nogometno pot začel v Partizanu leta 2003. Čez tri leta pa mu je uspel prestop življenja, saj je postal novi član Poljske Legie iz Varšave. Z leti je tam pridobival sloves legende. V devetih letih je namreč s klubom osvojil kar devet lovorik, od tega dve v prvenstvu. Za Olimpijo je zagotovo vesela novica tudi to, da je Radović v devetih letih bivanja na Poljskem prejel poljski potni list in pri zmajih ne bo zasedal mesta tujega nogometaša. Napadalec, ki lahko igra na vseh položajih v konici napada, je po 329 nastopih in 76 zadetkih klub zapustil kot nepozabna legenda. Preden je podpisal pogodbo z Olimpijo, ki velja do junija 2017, je igral za kitajskega prvoligaša Hebei China Fortune Reserves, kjer pa se ni proslavil.

Četrta okrepitev za širino in dimenzijo v napadu
Miroslav Radović se bo v napadu priključil prav tako zimskima okrepitvama v napadu – Elekeju ter Wobayu. Še kako se je novega igralca razveselil trener Marko Nikolić. »S prihodom Miroslava Radovića smo dobili novo širino oziroma dimenzijo v konici napada. Njegova nogometna pot je prežeta z izvrstnimi dosežki in rezultati. Nogometaš, ki je v karieri nosil dres dveh velikanov, kot sta beograjski Partizan in varšavska Legija, si vsekakor zasluži veliko spoštovanje. Ni skrivnost, da smo potrebovali vsaj še enega izkušenega igralca, ki bo s svojim znanjem in vplivom pomagal ostalim trem napadalcem pri soočanju s vsakodnevnimi pritiski in visokimi pričakovanji. Radović je za Olimpijo brez kakršnega koli dvoma velika okrepitev. Čeprav se nam bo priključil šele v zadnji tretjini priprav na spomladanski del sezone, sem prepričan, da bo velika dodana vrednost za naše moštvo,« je za uradno klubsko spletno stran povedal trener Marko Nikolić.

G. V.