fbpx

Nova zmaga Svindala in novo razočaranje Slovencev

Aksel Lund Svindal je zmagal še drugič v dveh dneh (foto: epa).

Aksel Lund Svindal je ponovil včerajšnjo predstavo in zmagal tudi na današnjem smuku. Tokrat je norveško prevlado preprečil Frncoz Guillermo Fayed, ki je bil drugi, tretje mesto pa je osvojil še en Norvežan, včeraj drugi Kjetill Jansrud.

Potem ko je bil najhitrejši že na včerajšnjem superveleslalomu, je Aksel Lund Svindal tudi danes najhitreje opravil s progo. S to zmago je Norvežan prevzel tudi prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Svindal potrdil dobro formo
Po včerajšnji zmagi v superveleslalomu je bil Svindal tudi tokrat za razred boljši in je tako potrdil svojo dobro formo, saj je dobil tudi oba treninga za smuk. Francoza Guillerma Fayeda je ugnal za 43 stotink, rojaka Kjetilla Jansruda pa za 72. Nastopili so tudi trije Slovenci, ki pa so povsem razočarali. Boštjan Kline, ki mu je na včerajšnjem superveleslalomu do odstopa kazalo zelo dobro, je bil naš najboljši, a se tudi njemu ni uspelo uvrstiti med najboljših 30. Na koncu je osvojil 37. mesto. Še slabša sta bila Klemen Kosi (46.) in Andrej Šporn (48.), ki sta končala povsem na repu nastopajočih.

R. V.