fbpx

Novak Đoković pričakovano do gladke zmage v finalu OP Avstralije

Novak Đoković je dobil že svoj šesti turnir v Melbournu (foto: epa).

Novak Đoković je pričakovani zmagovalec OP Avstralije, potem ko je v finalu gladko premagal Škota Andyja Murayja s 6 : 1, 7 : 5 in 7 : 6. To je bil že enajsti Srbov grand slam. To je bila že četrta zmaga Đokoviča nad Murryjem v finalu 104. OP Avstralije.

Novak Đoković je bil že v prvem nizu precej boljši tekmec in je tako nakazal, da je že na začetku sezone odlično pripravljen. Andy Murray ser je v nadaljevanju sicer nekoliko prebudil, a je bil prvi nosilec boljši v vseh treh nizih.

Rekord in lov za novim rekordom
Prvi igralec sveta je prišel že do svoje šeste zmage v Melbournu (2008, 2011, 2012, 2013, 2015 in 2016) in je tako izenačil rekord Avstralca Roya Emersona, ki je prav tako šestkrat dobil turnir v Avstraliji. Novak Đoković, ki je danes v finalu OP Avstralije že četrič premagal prav Murryja, bo na svojem naslednjem turnirju lovil nov rekord. Na 18. turnirju zapored bo lovil 18. finale – to je do zdaj uspelo samo legendarnemu Ivanu Lendlu.

V včerajšnjem finalu ženskega dela turnirja je svojo prvo zmago za grand slam dosegla Angelique Kerber, ki je v napetem finalu premagala prvo igralko sveta Sereno Williams.

R. V.