fbpx

Naš košarkarski as Dončić pozitiven na novi koronavirus

Foto: epa

Nova različica virusa covid-19 omikron se vedno bolj širi po svetu. Pred virusom ni popolnoma imun nihče, niti mladi zdravi športniki, kot je denimo naš zlati košarkarski deček Luka Dončić. To, da je bil slovenski superzvezdnik Dončić pozitiven na testu na novi koronavirus, je med prvimi preko Twitterja sporočil ameriški novinar Adrian Wojnarowski, novico pa so nato potrdili tudi pri Dallas Mavericks, ki imajo zdaj v karanteni že šest igralcev.

“Ko že misliš, da stvari ne morejo iti na slabše, se vse obrne proti tebi,” je v uvodu sporočila za javnost zapisal košarkarski  klub iz Teksasa. “Pričakovali smo, da se bo Luka Dončić po poškodbi gležnja vrnil na košarkarski parket v četrtek proti Milwaukee Bucks, vendar je njegov test na covid-19 v sredo popoldan pokazal pozitiven rezultat.”

Tako kot Tim Hardaway Jr., Reggie Bullock, Josh Green, Maxi Kleber in Trey Burke bo moral naš košarkarski as Dončić počivati deset dni oziroma, dokler dva testa ne pokažeta negativnega rezultata, so še sporočili iz Dallas Mavericks. Dobra stvar pri vsem tem je, da bo imel Dončić nekaj več časa za zdravljenje poškodbe gležnja, zagotovo pa je vprašljiv njegov nastop na božični tekmi proti Utah Jazz.

Spomnimo. Zvezdnik ekipe NBA Dallas Mavericks Luka Dončić je nedavno kljub svojemu zelo natrpanemu urniku dokazal, da nikdar ne pozablja na svoje slovenske korenine, še posebej pa v svojem srcu nosi skrb za otroke, ki potrebujejo pomoč in podporo. Presenetil je namreč skoraj 200 otrok na Pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Zbral je na stotine igrač in drugih potrebščin, ki jih bodo otroci dobili za božične praznike. Od plišastih živalic za dojenčke do lesenih igrač za malčke, hišic s punčkami, lego kock, helikopterjev, avtomobilčkov in tovornjakov, vse te igrače so prikradle nasmeh na obraze otrok, ki bodo praznike, namesto da bi bili v tem času s svojimi najbližjimi, družino in prijatelji, žal preživeli v bolniški postelji.

Dončiću nedvomno želimo uspešno okrevanje.

Sara Kovač