fbpx

To je dekle, ki je na ljubljanskem maratonu za seboj pustilo celo moške

Foto: Instagram/missmasy23

Maruša Mišmaš, uspešna slovenska atletinja, ki je pred dnevi praznovala svoj 23. rojstni dan, je na desetkilometrski progi 22. Ljubljanskega maratona kar polovico proge tekla sama na čelu. Tudi pred vsemi tekači.

Po pričakovanjih sta na deset kilometrov na Volkswagen 22. Ljubljanskem maratonu tako zmagala Mišmaševa in Jan Kokalj. Triindvajsetletna atletinja je slavila s časom 33 minut in 57 sekund, Kokalj pa je tekel 32 minut in 21 sekund.

Nato sta se začela tudi osrednja teka na 21 in 42 kilometrov. Slednji šteje tudi za slovensko prvenstvo. Slovenski reprezentant Rok Puhar je zmagal v teku na 21 kilometrov, Kenijec Marius Kimutai pa je zmagal na 42 kilometrov. Rekorda proge ni izboljšal, saj je vsem tekačem danes nagajal veter.

Mišmaševa je sicer specialistka za srednje proge in je nosilka državnega rekorda v teku na 2000 in 3000 metrov z ovirami. Nastopila je na Svetovnem dvoranskem prvenstvu v atletiki 2014 v disciplini tek na 1500 metrov ter na Svetovnem prvenstvu 2015 na 3000 metrov z zaprekami.

Simpatična 23-letnica iz Grosupljega je pred dnevi praznovala svoj rojstni dan, konec septembra pa se je tudi zaročila.

Life is a marathon. We run it together💙 #navyblush

A post shared by Maruša Mišmaš (@missmasy23) on

B. V.