To je dekle, ki je na ljubljanskem maratonu za seboj pustilo celo moške

Foto: Instagram/missmasy23

Maruša Mišmaš, uspešna slovenska atletinja, ki je pred dnevi praznovala svoj 23. rojstni dan, je na desetkilometrski progi 22. Ljubljanskega maratona kar polovico proge tekla sama na čelu. Tudi pred vsemi tekači.

Po pričakovanjih sta na deset kilometrov na Volkswagen 22. Ljubljanskem maratonu tako zmagala Mišmaševa in Jan Kokalj. Triindvajsetletna atletinja je slavila s časom 33 minut in 57 sekund, Kokalj pa je tekel 32 minut in 21 sekund.

Nato sta se začela tudi osrednja teka na 21 in 42 kilometrov. Slednji šteje tudi za slovensko prvenstvo. Slovenski reprezentant Rok Puhar je zmagal v teku na 21 kilometrov, Kenijec Marius Kimutai pa je zmagal na 42 kilometrov. Rekorda proge ni izboljšal, saj je vsem tekačem danes nagajal veter.

Mišmaševa je sicer specialistka za srednje proge in je nosilka državnega rekorda v teku na 2000 in 3000 metrov z ovirami. Nastopila je na Svetovnem dvoranskem prvenstvu v atletiki 2014 v disciplini tek na 1500 metrov ter na Svetovnem prvenstvu 2015 na 3000 metrov z zaprekami.

Simpatična 23-letnica iz Grosupljega je pred dnevi praznovala svoj rojstni dan, konec septembra pa se je tudi zaročila.

Life is a marathon. We run it together💙 #navyblush

A post shared by Maruša Mišmaš (@missmasy23) on

B. V.

 • Morala

  Čestitke!!

 • dež

  Pravzaprav nič posebnega. Mene bi nažgala za pol, mojega soseda pa za celo uro.

  • tomven

   Vidva pa njo “za pet minuta” ….

 • soc

  Bravo, dečva.

  Sem pa v dvomih glede samega Ljubljanskega maratonu. Celo dopoldne sem poslušal sirene na kake četrt ure, na urgenci UKC so kot vsako leto močno okrepljeni. Problem niso atleti, problem so intelektualci zgodnjih srednjih let, ki si bolno želijo dokazovati, kako um obvladuje telo in kako so s pomočjo uma enakovredni atletom. In cepajo. Potem ko so celo poletje ljubiteljsko grizli kolena na Šmarno goro in analoge po Sloveniji. Napuh duha si pač zasluži kazen.

  Pozicija: športnik v mladosti, razumnik v poznih srednjih letih.

  Mimogrede, ali je kdorkoli že kdaj videl v medijih statistiko zdravstvenih posredovanj na Ljubljanskem maratonu? Ni za objavo, očitno. Tekanje, pobesnelo kokesarjenje… veganstvo… so ne le pri nas, povsod v zahodnem svetu ključne postavke obdelave pismenih s strani istih medijev, ki smrtno sovražijo Trumpa, podpirajo islamsko invazijo in ljubijo geje. Matematično povedano, zanimiv presek množic.

  • dež

   Se v glavnem kar strinjam s tem kar si napisal. 21 km po asfaltu po mestnih ulicah se tudi meni zdi precejšen sadomazohizem. Ob tem da imamo Pot, Tivoli, Rožnik, Mostec, Golovec, …. Iz Urha preko Orel do observatorija in nazaj tudi nabereš 20 km,

  • Andreja Knego

   Zakuga hudiča si mogu dodat veganstvo?

   • Občasni Komentator

    zato ker različni tipi iz legla Herbali(f)e niso vegani temveč antikarnivori, in prepričati hočejo ljudi, d je zdrava prehrana tista, kjer imaš celo nadomstek obroka. Takšno sliko so pač ustvarili o tem. Veganstvo samo po sebi ni noben problem, je zdrav, enakovreden v marsikaterem primeru boljši način prehranjevanja kot nas ga ima večina. Le pretirano nakladat in lagat se ni treba o tem, ter razumet, da telesna masa in raven holesterola niso edina merila zdravja, še najmanj na nekih poceni tehtnici izmerjen odstotek maščobe. Nateg za kriminaliste, da malo preverijo kaj in kako. Zato je “mogu dodat veganstvo”.

 • Olga_10

  Čestitke!

 • dr Janez Sveti

  Če bi Kreator želel, da tekam okoli, bi bil jelen.
  DR janez Svet genij

  • FORT WORTH

   Saj si jelen…in to rogati, s temi tvojimi neokusnimi pripombami.
   Zenska je uspesna atletinja !

   • dr Janez Sveti

    A si ti s tvojim dvema možganskima celicama kje opazil kakšno mojo pripombo o tej punci?
    Ne praskaj se tam kjer te ne srbi. (ljudska modrost)
    DR Janez Sveti genij

    • FORT WORTH

     Velikokrat si se ze dokazal s tvojimi prikritimi primitivizmi, ko ne prenašaš uspesnih ljudi še posebej pa ne zensk.
     Cisti zagovornik nevoščljivih zgub. Hehehe

     • dr Janez Sveti

      O.pa še kako imam rad ženske. Tukaj sta ženski samo dve. Indijanka in Ana! Vse ostalo je pol-pol.
      DR Janez Sveti alfa man

     • indijanka

      Tega pa ne smeš! Rada bi bla nekaj posebnega zate, ampak tvoj zgornji zapis mi ne nasmeji srca. Forth Worth res nima prav. Za tvojo trdo in posmehljivo kožo se skriva bolj nežna vsebina, kot si pripravljen priznati. Vsaka ženska tu je svoj svet. Pogumen svet, ki vstopa v moški klub in mu skuša vdihniti svojo noto. To bi moral spoštovat!

     • dr Janez Sveti

      Že zdavnaj sem spoznal, kakšna je razlika med ženskami in moškimi. S pridom to spoznanje izkoriščam, za lastno korist.
      DR Janez Sveti lisjak

     • indijanka

      Torej lisjaka v tebi privlači napuh. Res sva dva zelo različna bregova. Mene pa to odbija. Ljudje smo briljantki sestavljeni iz toliko različnih ploskev, da sem vedno znova očarana, ko spoznavam ljudi.

     • dr Janez Sveti

      Jih ne spoznavaš ampak si sama ustvarjaš svoje miselne vzorce in predstave. Napuh je torej to, da misliš, kako nekoga poznaš. “Sem ga prebral!” je tudi eden od izrazov. Ne vem na osnovi česa misliš, da sva na različnih bregovih. Ti si ženska, jaz sem moški. Imava samo različne pristope k stvari, vendar imava lahko tudi enak cilj. Ne pozabi tega.
      DR Janez Sveti

     • indijanka

      Oprosti. Sitna sem in poiskati bom morala vzrok. Mene se popolnoma nič ne tiče, tisto kar se nahaja izven mene. Še v svoje otroke se ne vtikam. Za nekaj časa se bom popolnoma odmaknila, hoja po robu namreč ni moja priljubljena dejavnost.
      V opravičilo za vse moje kritične besede ti prilagam pesmico, ki jo poslušam sedajle. Moral bi me po nosu, kako lahko pustiš, da sem zlobna.

      https://youtu.be/dg4H9S-N3DM

     • dr Janez Sveti

      Zakaj govoriš, da si sitna?? Nisi sitna, če poveš, kako ti vidiš realnost. Saj bi bilo skrajno nenavadno, da oba vidiva vse enako. Kloni? Ne hodiš po robu, ker je to videnje samo za omejene ali tiste, ki si postavljajo meje. Meja ni. Ne delaj drugemu tistega, kar ne želiš, da drugi delajo tebi :) :)
      Ti mene kar kritiziraj in verjemi, da moj ego ni tako velik, kakor ga namerno poveličujem :) Tvoja “zloba” mi je hecna in me spravlja v dobro voljo. :) Hvala za pesem.
      DR Janez Sveti energija

 • Anja Kovacic

  Romska faca!

  • Občasni Komentator

   ti si pa “djevojka sa sela” ta prava….arijka seveda

 • AntiRed

  Feministična propaganda.

 • von Rhein

  Že pred leti sem izjavil,da lahko tistim trem Kenijcem kar opankovič sam na magistratu podeli kuverte z nagradami,maratonci pa naj tečejo okrog Šmarne gore. Ves cirkus v mestu je odveč.Sploh,če se zgodi to kar se je lansko leto,vodilni avto zapelje napačno in nastane zmešnjava.

 • RATATA

  Namesto da bi tekel maraton sem šel počasi do urgentnega bloka kc in malo počakal, če bi mi slučajno srce odpovedalo.
  Pametno sem se odločil, zdaj bom imel dva praznična dneva doma in malo naokrog.

 • RATATA

  Ja. A veš za kakšne tablete za kondicijo?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!