fbpx

Ob množici navijačev solze sreče naših odbojkarjev

Foto: Twitter

Slovenska odbojkarska reprezentanca se iz Sofije vrača s srebrnim odličjem. Ob 9:45 so pristali na Letališču Jožeta Pučnika na Brniku, kjer jih je pričakala množica navijačev. Ob 14. uri pa se je na Kongresnem trgu v Ljubljani začel tudi sprejem naših odbojkarjev. Kljub porazu v finalu so se vrnili ponosni in veseli.

Slovenski odbojkarji so v preteklem tednu navduševali Slovenijo in poskrbeli za enega največjih športnih uspehov ekipnih športov v zgodovini Slovenije. Na poti v finale so suvereno premagali nekatere najboljše odbojkarske države, kot sta Poljska in Italija. V finalu so se pomerili z Francozi, ki so bili žal premočni. Čeprav je bil končni rezultat v nizih 3 : 0, so bili Slovenci popolnoma konkurenčni v vsaj dveh nizih, saj so v drugem in tretjem nizu dosegli kar 27 točk.

Sprejem v Ljubljani ob zgodovinskem uspehu
Srebrna kolajna odbojkarjev je zagotovo izjemen uspeh slovenskega ekipnega športa. Pred njimi so kolajno na evropskem prvenstvu dosegli zgolj rokometaši, ki so bili leta 2004 v Ljubljani srebrni. Od 14. ure dalje je zato na Kongresnem trgu v Ljubljani organiziran velik sprejem, kjer bodo navijači lahko pozdravili naše odbojkarje. Na letališču jih je že ob prihodu pozdravilo več kot 150 navdušenih navijačev.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Harmonika, smeh in navdušeno skandiranje
Na Kongresnem trgu se je kljub dežju zbrala množica ljudi, ki je z navdušenjem pozdravila naše odbojkarske junake. Iz množice je bilo slišati glasno skandiranje priimkov naših odbojkarjev in prepevanje navijaških pesmi. Ob zvokih harmonike, za katere je poskrbela skupina Mambo Kings, so se hitro sprostili tudi reprezentanti, ki so na odru veselo prepevali in se zasluženo veselili osvojenega odličja.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Kljub porazu v finalu se domov vračajo veseli in ponosni
Poraz v finalu je reprezentance bolel le nekaj časa. Drugo mesto je odličen rezultat in tega se zavedajo tudi reprezentanti. Kapetan reprezentance Tine Urnaut je po podelitvi kolajn povedal: ”Letošnja sezona je poplačala ves trud za nazaj, za vsa odrekanja, za vse mesece, ki smo jih posvetili reprezentanci. Milijon stvari se nam je zdaj poplačalo. Upam tudi, da še nismo rekli zadnje besede in da bo ekipa še nekaj časa skupaj.” Kot poroča STA, je še dodal, da tako lepih trenutkov v svoji športni karieri še ni doživljal.

Po osvojeni srebrni kolajni je Giani jokal
Igro svojih varovancev je pohvalil tudi selektor in trener Andrea Giani: ”Lahko rečem, da so moji varovanci igrali fantastično, zaradi neizkušenosti in pomanjkanja tekem je sicer bilo nekaj napak, a na to bomo gledali, ko bo za to čas, zdaj pa se dajmo veseliti. Prepričan sem, da bo ekipa v prihodnosti še rasla. A bo za to morala še trdo delati.”

Tine Urnaut z nagrado najboljšega napadalca med sprejemalci prvenstva
Poleg srebrne kolajne pa se lahko s posebno nagrado pohvali še naš kapetan Tine Urnaut. Včeraj je bil po finalni tekmi izbran za najboljšega napadalca sprejemalca evropskega prvenstva in bil uvrščen v najboljšo ekipo prvenstva.

M. G.