fbpx

Oblak in Navas absolutna kralja Lige prvakov, a je na vrhu mesto samo za enega

Keylor Navas in Jan Oblak

V Milanu bo velika odgovornost tudi na obeh vratarjih, oba imata do finala v letošnji sezoni Lige prvakov naravnost fantastično statistiko. Če ne bo kakšnih neprijetnih presenečenj, bosta v vratih stala: Keylor Navar pri galaktikih in naš Jan Oblak pri colchonerosih. Oba sta se v letošnji sezoni izstrelila med najboljše vratarje na svetu, a samo eden izmed njiju bo v soboto pozno zvečer visoko v zrak dvignil prestižno lovoriko Lige prvakov.

Oba vratarja, Jan Oblak in Keylor Navas, imata neverjetno statistiko in spadata med najboljše vratarje na svetu, zagotovo pa sta najboljša v Španiji, kjer sta se izkazala tudi letos.

Oblaku je rekord za las ušel, v Ligi prvakov brani vse mogoče
Slovenski vratar Jan Oblak je v španski ligi prejel z naskokom najmanj zadetkov, samo 18. Za las se mu je izmuznil rekord po številu prejetih zadetkov, ga je pa zato izenačil. Tudi v Ligi prvakov se lahko samo spomnimo, kako je v obup in jok spravljal dva velikana, Barcelono in Bayern, ki sta morala poklekniti pred Oblakom in Atleticom. Na zadnjih šestih tekmah je prejel štiri zadetke, po dva v gosteh proti Barci in Bayernu, skupno pa je prejel sedem zadetkov. Ob tem moramo seveda še dodati, da igra Atletico zelo obrambno, kar pomeni, da proti vratom Oblaka prileti veliko število strelov, na dvanajstih tekmah so jih zabeležili 37. V Ligi prvakov je osemkrat ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, ubranil pa je tudi zelo pomembno enajstmetrovko v polfinalu proti Bayernu.

Statistika Oblaka in Navasa v Ligi prvakov (foto: facebook).

Statistika Oblaka in Navasa v Ligi prvakov (foto: Facebook).

Vrhunski vratar, kljub temu da mu ne zaupajo
Po odhodu Casillasa so galaktiki iskali novega vratarja, vendar je na koncu prišlo do težav s papirji, tako da je pred zaprtimi vrati ostal De Gea. Kostaričan pa je svojo priložnost izkoristil na najboljši možni način, v prvenstvu je večkrat reševal napake svojih soigralcev, prav tako vrhunsko delo je opravil vse do finala. Prejel je daleč najmanj zadetkov v tem tekmovanju – samo dva proti Wolfsburgu. Na devetih tekmah je mrežo ohranil nedotaknjeno, res pa je, da na dveh tekmah zaradi poškodbe ni branil. V finalu Navas zagotovo ne bo imel toliko dela kot naš Jan Oblak, vendar bo moral biti zato toliko bolj zbran ob redkih priložnostih Atletica, predvsem iz protinapadov.

G. V.