fbpx

Od junakov pred tekmo do vijoličnih krivcev po tekmi

Darko Milanič je po tekmi nekoliko presenetil s svojimi izjavami

Maribor je šokiral, presenetil in – mnogi pravijo, da že izgubil boj za naslov državnega prvaka. Zagotovo je težko opisati občutke vseh navijačev in ljudi, ki delujejo v klubu, ampak tako pač je, vsega lepega oziroma vsake serije je enkrat konec. Nezadovoljstvo je občutiti predvsem pri navijačih, ki si želijo korenitih sprememb.

Težko je, ko si v slabi seriji, še težje pa je, ko ti celotno sezono ne steče – potem je jasno, da si v hudi krizi in da bodo potrebne velikanske spremembe. Vendar kje začeti? Kot radi pravijo – riba navadno smrdi pri glavi. Tudi če vijoličastim 21. maja po kakšnem čudežu uspe priti do naslova, bodo te spremembe neizbežne.

Ne dolgo nazaj uničevali evropske velikane, sedaj uničujejo sebe 
Ni jih bilo veliko, ki bi si pred 34. krogom upali napovedati zmago Rudarja, še več: skoraj vsi so bili prepričani, da bo Maribor po zmagi na večnem derbiju vendarle dobil krila in zaključil sezono, kot se spodobi, ter hkrati čakal na spodrsljaj Olimpije. Vendar ne, že na prvi tekmi je – še ne dolgo nazaj strah in trepet evropskih velikanov – izgubil. Doma! Proti Rudarju, ki se bori za obstanek. Poraz, ki zelo učinkovito kaže sliko celotne sezone sicer še vedno aktualnih državnih prvakov. Krivci so praktično vsi, ki so kakorkoli vpleteni v to kalvarijo pod Kalvarijo. Mnogi kažejo na športnega direktorja Zahoviča, ki naj bi povlekel kar nekaj napačnih potez. Ena izmed njih naj bi bila predvsem ta, da je odpustil Jurčića, ki je Maribor povsem približal Olimpiji, potem pa bil po enem samem porazu odpuščen. Namesto njega je prišel stari dobri prijatelj Zahoviča Darko Milanič, ki je po včerajšnjem porazu predstavil svoj pogled na vse skupaj.

“Čutim razočaranje, prazen sem”
Darko Milanič razočaranja po tekmi ni mogel skriti, predstavil je svoj zelo zanimiv pogled na celotno sliko. “Pred tekmo smo bili junaki, zdaj pa nas čaka trdo delo. Čutim razočaranje, prazen sem. Jutri bo nov dan, morali bomo popraviti svoje napake. Ne le fantje, tudi sam, in najti način, kako biti skupaj boljši.” Razlog za poraz je videl v fizični pripravljenosti: “Nekateri fantje so imeli fizične težave. Ustavili smo se na sredini, dobili smo žogo in nismo imeli ideje. Nekateri niso sposobni odigrati več tekem v nizu. Centralna vezna sta v drugem polčasu izgubila kontrolo nad tekmo. Tu se je začelo.” Povsem jasno je, da se takšne stvari tako velikemu klubu ne bi smele dogajati. Izgovor o slabi pripravljenosti je zgolj slaba krinka ribe, ki smo jo že omenili.

G. V.