fbpx

Odbojkarice za EP v boj s Češko, Belorusijo in Grčijo

Foto: Pixabay

V Luksemburgu je potekal žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na evropskem prvenstvu 2017. Nastop na prvenstvu si bodo slovenske odbojkarice poskušale priigrati v skupini F, v kateri so še Češka, Belorusija in Grčija. Moška odbojkarska reprezentanca ima nastop na EP že zagotovljen.

Evropsko prvenstvo 2017 organizirata Azerbajdžan in Gruzija, nanj pa se bo uvrstila najboljša ekipa iz vsake kvalifikacijske skupine, drugouvrščene ekipe pa se bodo morale za nastop na prvenstvu pomeriti še v dodatnih kvalifikacijah.

Na prvenstvo so že uvrščene 
Na prvenstvo so že uvrščene Rusija, Srbija, Nizozemska, Nemčija in Turčija. Kvalifikacije bodo na sporedu maja, dodatne kvalifikacije pa septembra 2016.

Evropsko prvenstvo 2017 za moške bo potekalo na Poljskem, na njem bodo nastopili tudi slovenski odbojkarji, ki so si vozovnico za prvenstvo stare celine priigrali s srebrom na minulem evropskem prvenstvu v Bolgariji.

Bruno Najdič, slovenski selektor: “Nisem zadovoljen, dobili smo eno najtežjih možnih skupin. Češka in Belorusija sta trenutno boljši reprezentanci od nas, kar dokazujeta njuni uvrstitvi z evropskega prvenstva, na Nizozemskem in v Belgiji septembra letos je Belorusija zasedla deveto, Češka pa 11. mesto, pa tudi Grčija ni za podcenjevanje. Za nas je tudi neustrezen termin kvalifikacij, vprašanje je, na katere igralke bom lahko računal, na Živo Recek, ki zaključuje študij v ZDA, najbrž ne.”

A. D., STA