fbpx

Odličen dokaz, da se navijačev in naslova ne da kupiti z denarjem

Na slavju nogometašev Leicestra se je zbrala nepregledna množica navijačev (foto: facebook).

V nedeljo se je skoraj v celoti končalo angleško državno prvenstvo, ki ga je senzacionalno osvojil “palček” v primerjavi z ostalimi velikani iz Premier League. Leicester City se je naslova državnih prvakov sicer veselil že na začetku maja, po končani nedeljski tekmi pa so imele lisice slavje s pokalom še zunaj stadiona. Več kot 100.000 ljudi se je namreč zbralo in slavilo z majhnim klubom, ki ima veliko srce.

Leicester City je eden izmed redkih zgledov za to, kako se nekaterih stvari z denarjem pač ne da kupiti. Imeli so eno izmed najcenejših ekip v ligi, ampak jim je s srčno in borbeno igro vseeno uspelo pokoriti vse bogataše in velike mogotce, ki so se po takšni sezoni morda vsaj malce zamislili. Ne gre pa pozabiti niti na navijače, ki so – čeprav so le redki izmed njih potiho upali tudi na naslov – skozi celotno sezono spodbujali svojo ekipo in se na koncu v velikem številu z njimi tudi veselili.

Majhnen klub z velikim srcem!
Leicester City je imel pred začetkom sezone glede na vrednost eno izmed najbolj šibkih ekip v ligi. Klub je za vse igralce, ki so bili letos del te pravljice, odštel 63 milijonov evrov. Toliko ali pa še celo več so, denimo, nekateri veliki klubi zapravili za enega samega igralca. Celotna vrednost ekipe je sedaj ocenjena na že močno čez 100 milijonov evrov, vendar še vedno zaseda zlato sredino vseh klubov, ki so letos nastopali v angleški ligi. Manchester City, ki ima, denimo, najdražjo ekipo v ligi, je zasedel šele četrto mesto, vrednost vseh igralcev pa znaša približno 500 milijonov evrov. Podobno vrednost ima tudi Chelsea, ki pa je sezono končal šele ne 10. mestu. Res je, da se kaj podobnega zgodi malokrat, vendar vseeno – lisice, kot jim pravijo, so pravi fenomen v tem pogledu. Vsem, ki so na veliko zapravljali z denarjem, so pokazali, kaj pomeni trdo delo, skromnost in pa seveda – velika želja.

Klub je za vse igralce, ki so prišli v klub odštel 63 milijonov evrov (foto: facebook).

Klub je za vse igralce, ki so bili letos del ekipe, odštel 63 milijonov evrov (foto: Facebook).

G. V.