fbpx

Odlična druga vožnja in rezultat kariere Ane Drev

Ana Drev se je veselila izzida kariere (foto EPA).

Odličen vikend v Franciji je danes s sedmim mestom v veleslalomu zaključila Ana Drev, ki je sijajno odpeljala drugo vožnjo. Med dobitnike točk se je prebila še 23. uvrščena Katarina Lavtar. Zmage se je tokrat veselila Avstrijka Eva Maria Brem.

Po kombinaciji in smuku ta konec tedna smo danes v Courchevelu spremljali še ženski veleslalom, kjer so slovenske smučarke zaokrožile odlične nastope v Franciji.

Odlična druga vožnja naših dveh deklet
Ana Drev je kot najboljša Slovenka danes prišla do svojega uspeha kariere, in sicer je zasedla sedmo mesto. Po prvi vožnji sicer ni kazalo na prvo deseterico, saj je bila Drevova šele na 15. mestu z velikim zaostankom za najboljšimi. V drugi vožnji pa je Drevova smučala brez napak, se povzpela po razpredelnici in dosegla rezultat kariere. Predtem sta bili najboljši uvrstitvi Ane Drev osmo mesto v Kanadi in deseto mesto, ki ga je dosegla pred tremi leti ravno na tem smučišču. Na drugi progi je skorajda prepolovila zaostanek za najboljšo, ki je na koncu znašal 0,80 sekunde. Za dopolnitev uspeha je poskrbela Katarina Lavtar, ki se je še kot zadnja uvrstila v drugo vožnjo in jo tudi ona odpeljala dobro ter končala na 23. mestu.

Zmagala je vodilna po prvi vožnji – Avstrijka Eva Maria Brem, drugo mesto pa sta si z enakim časom razdelili Norvežanka Nina Loeseth in Švicarka Lara Gut.

G. V.