fbpx

Odlični Oblak in Atletico ob živce spravila tudi Bayern

Atletico si je na prvi tekmi zagotovil minimalno prednost (foto: UEFA).

Atleticu je uspela še ena izjemna predstava, tokrat so igralci na kolena spravil velikana iz Nemčije. S srčno in borbeno igro so si pred domačimi gledalci priigrali minimalno prednost pred povratno tekmo. Znova je bil v središču pozornosti Jan Oblak, ki je svojo mrežo ponovno ohranil nedotaknjeno, pri čemer mu je seveda pomagala tudi čvrsta in trdna obramba.

Bayern pod vodstvom Guardiole tudi tokrat ni začel dobro. Petič zapored so namreč v polfinalu dobili ekipo iz Španije, v zadnjih dveh poizkusih so izpadli. Na povratno tekmo se tudi tokrat iz Madrida vračajo s porazom.

Saul Niguez in Jan Oblak zagotovila minimalno prednost
Atletico je tekmo začel suvereno in napadalno, vse skupaj se jim je obrestovalo že v 11. minuti, ko se je v slogu najboljših igralcev v prodor spustil Saul Niguez in natančno zaključil ob vratnici. Potem pa so se Madridčani kot ponavadi proti kvalitetnejšim nasprotnikom povlekli na svojo polovico, zaigrali bolj obrambno in prežali na protinapade. Bayern je zaigral napadalno z žogo v svoji posesti, vendar so proti vratom Jana Oblaka Bavarci streljali s praznimi naboji. Slovenski vratar je zaustavil sedem strelov, še najbolj nevarna je bila bomba Alabe z velike oddaljenosti, ki je končala v prečki. Še veliko več dela bo imel Slovenec na povratni tekmi v torek. Atletico je imel v enem izmed svojih protinapadov priložnost, da pride še do enega zadetka, vendar je Torres v 75. minuti zadel samo vratnico.

G. V.