fbpx

Odlično: Kar tri Slovenke do točk, Drevovi zmanjkalo moči za boljšo uvrstitev

Ana Drev je bila v Jasni najboljša Slovenka na 11. mestu (foto: epa).

Organizatorji tekme v slovaški Jasni so danes izpeljali v soboto odpadli veleslalom. Na zadnji tekmi pred zaključkom svetovnega pokala se je zmage veselila Eva-Maria Brem, druga je bila Viktoria Rebensburg, tretja pa Francesca Brignone. V finalu smo imeli kar tri Slovenke, najboljša je bila Ana Drev, ki pa je izpustila priložnost za še boljšo uvrstitev.

Za slovenska dekleta je bil to najboljši ekipni uspeh, saj so bile kar tri med njimi dobitnice točk. Škoda je bila le, da je bolezen Ani Drev pobrala precej moči, saj je prvič štartala med elitno sedmerico, a je v prvi vožnji napravila večjo napako, ki jo je stala boljše uvrstitve. V finalu je skozi celotno progo izgubljala, kar je najverjetneje posledica bolezni.

Bremova s 25. časom druge vožnje do zmage
Zmagala je Avstrijka Eva-Maria Brem, ki je v drugi vožnji uspela ubraniti vodilni položaj, potem ko je imela šele 25. čas proge. Na 2. mesto se je v finalni vožnji prebila Nemka Viktoria Rebensgburg, 3. mesto pa je osvojila Italijanka Francesca Brignone. Ana Drev, ki je štartala kot 6., je imela na prvi progi celo drugi vmesni čas, nato pa je zaradi večje napake pristala na še vedno solidnem 6. mestu. Toda druga vožnja je pokazala posledice bolezni in Drevova je skozi celotno progo izgubljala ter na koncu končala na 11. mestu. Na 4. mestu je končala druga po prvi vožnji, Lara Gut, ki je prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala in je tako ob odsotnosti Lindsey Vonn praktično že dobitnica velikega kristalnega globusa. Uspeh slovenske reprezentance sta dopolnili še Katarina Lavtar s 25. in Tina Robnik s 26. mestom. Ilka Štuhec (44.) in Maruša Ferk (56.) sta bili za finale prepočasni.

Ana Drev je v veleslalomski razvrstitvi sedma in bo nastopila na finalu svetovnega pokala v St. Moritzu.

Rezultati:
1. Eva-Maria Brem
2. Viktoria Rebensgburg
3. Francesca Brignone
4. Lara Gut
5. Marta Bassino

11. Ana Drev

25. Katarina Lavtar
26. Tina Robnik

44. Ilka Štuhec
56. Maruša Ferk

R. V.