fbpx

Odpovedan trening smuka! Tudi tokrat brez tekem?

Foto: epa

Potem ko sta bili v nedeljo odpovedani obe tekmi za svetovni pokal v alpskem smučanju, tudi za ta konec tedna obeti niso ravno najboljši. Dekleta bi se morala pomeriti v Garmischu, kjer je v nedeljo odpadel moški veleslalom, a so pod vprašajem tudi ženske tekme. Nič boljše ne kaže niti moškim, saj je bil danes v Jeongseonu odpovedan prvi trening smuka.

Po izjemno uspešni soboti, kjer sta se na stopničke povzpela Ana Drev v veleslalomu na Pohorju in Boštjan Kline na smuku v Garmisch Partenkirchnu, so naši smučarji ostali brez nastopov na nedeljskih tekmah.

Kakšna bo usoda tekem tokrat?
Če sklepamo po nedeljskih razmerah, upanje za ženske tekme v Garmischu obstaja, saj je snežna podlaga dobro pripravljena, ostaja pa vprašanje, kako zelo jo je namočil dež. Več bo znanega že jutri, ko je na sporedu prvi ženski trening smuka, ki bi v Jeongseonu v Južni Koreji moral biti danes, a je bil odpovedan. Jutri bi moral biti na sporedu že drugi. Danes so bili na štartu štirje Slovenci: Boštjan Kline je imel številko 30., Andrej Šporn 32., Klemen Kosi 36. in Martin Čater 41.

R. V.