Odziv Maribora na včerajšnji incident z navijači

Po tekmi je bilo včeraj v Ljudskem vrtu vroče (foto: NK Maribor).

Aktualni državni prvaki včeraj niso izkoristili priložnosti, da se po dolgem času znova zavihtijo na prvo mesto. Remija niso najbolje sprejeli navijači, ki so zakuhali nove težave vijoličastim; po tekmi so namreč vdrli na igrišče in od igralcev zahtevali, da slečejo drese. Nogometni klub Maribor se je že odzval na včerajšnje dogodke po tekmi.

Viole, ki so svojim ljubljencem pred kratkim postavile ultimat, so bile po včerajšnji tekmi s Koprom razočarane. Igralci in ekipa Maribora je namreč po njihovem mnenju “prekršila” ultimat in kot so sami dejali, je sledila sankcija.

Leto, ki prinaša preizkušnje tudi z navijači
Vodstvo NK Maribora se je danes odzvalo na neljube dogodke po nedeljski tekmi. “Žal nam letošnja turbulentna sezona prinaša takšne in drugačne preizkušnje, ki otežujejo pot do uresničitve cilja. Nedeljski dogodki po koncu tekme proti Kopru so nas pripeljali do nove. Vedno smo se zavedali pomena nogometa v mestu, navijaške strasti, posebnosti v utripih ‘vijol’čnih src’. Trenutki, ko Maribor ni prvi, nikomur niso prijetni. Toda ostati moramo racionalni, tako pri izražanju stališč kot pri odločitvah. Vsaka ljubezen ima določene meje, tudi tista do kluba. Slačenje dresov igralcev je dejanje, ki se ni smelo zgoditi.”

“Igralci so največja vrednost kluba”
V sporočilu so navijače opozorili in jih opomnili na pretekle uspehe, ki so jih dosegali skupaj kot eno. “Igralci so največja vrednost kluba. Prinesli so nam toliko trenutkov veselja, nepozabnih zmag, trofej. Maribos so vpisali na evropski zemljevid, kar nam na drugih področjih, razen v nogometu, ravno ne uspeva. Navijači pa so tisti, ki so ob vseh uspehih spremljali ekipo prav na vsakem prizorišču in prispevali neprecenljiv delež. Skupaj smo dosegli vse in skupaj zmoremo še več.” Za zaključek pa so navijače spomnili še na njihovo pesem; “Mi skupaj eno smo” ne sme biti samo del navijaške pesmi, ampak del vijol’čne kulture. Ostajamo pri načelu, da bomo vse probleme reševali znotraj kluba in ob vzpostavitvi dialoga storili vse za reševanje nastale situacije, fokus pa mora ostati na uspešnem zaključku sezone. Imamo skupen cilj in to je vodilo kluba.”

G. V.