fbpx

Oglasile so se tudi Viole

Najprej so jih slekli, potem so se želeli opravičiti, zdaj so podali še svoje stališče (foto: facebook).

V zadnjih tednih sta v središču slovenske nogometne javnosti Maribor in Olimpija. Glavni razlog pa niso rezultati in dvoboj rivalov v boju za naslov prvaka, temveč so v ospredju nenogometne teme. Po odhodu glavnega trenerja Marka Nikolića in odhodu njegovih rojakov na čelu s športnim direktorjem Rankom Stojićem so se pri zeleno-belih stvari z ustoličenjem Rodolfa Vanolija umirile, kar pa ne velja za štajersko prestolnico.

Po vseh pripetljajih v zadnjem obdobju se je športni direktor Zlatko Zahovič povsem zavil v molk, afera Ibraimi je potihnila in čeprav dokončen epilog še ni znan, so zdaj glavna tema pogovorov navijači. Ti so dali nogometašem najprej ultimat (8 zmag na zadnjih 8 tekmah), a ko ga ti niso izpolnili, so se Viole odločile, da jim po tekmi s Koprom slečejo drese, včeraj pa je za ta incident s strani NZS prišla tudi kazen.

Igralci niso sprejeli opravičila Viol
Ko so mariborski ultrasi videli, da poteza morda ni bila povsem na mestu, so se igralcem želeli opravičiti, a so ti pogovor z navijači odločno zavrnili. Violam tako ni preostalo drugega, kot da opravičilo igralcem prenese sekretar kluba Uroš Jurišič. Po kazni, ki jo je NK Maribor naložil disciplinski sodnik, in pred jutrišnjo tekmo s Celjem so se s sporočilom za javnost oglasile tudi Viole.

“Spoštujte grb na srčni strani dresa”
Sporočilo Viol: “Najtežji trenutek v življenju vsakega ultrasa ni, ko tvoje priljubljeno moštvo izgubi, niti ko si žrtev represije zaradi ljubezni do kluba, niti ko dobiš marsikatero od kazni za ‘brezveze’. Najtežji trenutek je, ko se moreš iz takšnih in drugačnih razlogov obrniti proti lastnim igralcem, namesto da bi šli po isti poti. Poti polni slave in ponosa. Žal pa to nekaterim od njih ni jasno in gesta slačenja dresov je bila neizbežna. Iskreno nam je žal vsakega slehernega posameznika iz igralskih vrst, ki je to moral storiti nezasluženo, vendar naj bo le-to v poduk pozerjem. Čiste vesti pozerski igralci v takem primeru, ko soigralec, ki daje vse od sebe in se bori za svete barve, prisilno sleče dres, enostavno več ne more imeti. Mi kot navijači smo dali vedno vse od sebe tudi v težkih trenutkih, kot so izpadi v finalih pokala, izpadi iz evropskih pokalov.
Glede na to, da je kvazi javnost ogorčena, mogoče ni greh, če zadevo opišemo malo drugače, malo enostavnejše. Vzemimo za primer službo zdravnika, ki prvič, drugič, tretjič postavi napačno diagnozo, zdravi bolnega človeka napačno, zaradi svoje napake ne uspe pri operaciji. Prvič ga ščiti ustanova, drugič predstojnik s sodelavci, tretjič še samo sodelavci. Četrtič izgubi licenco. Licenca v tem primeru je igralski dres.
Ne bi bilo slabo, če bi podobna situacija bila možna z novinarji in njihovimi licencami. Zadnji teden prikazujejo (še posebej v leglu novinarske izpirjenosti, ki jo prinaša bolan novinarski senzacionalizem, znanem tudi pod imenom Večer). Dogodek so opisali kot nasilen, družbi nevaren. Kljub temu da so pogovor z igralci opravili ob robu igrišču po živžgu in ko se je stadion temeljito praznil,, in tole trije predstavniki navijaške skupine, brez fizičnega nasilja. Prisotna je bila tudi varnostna služba, predstavnik klubskega varovanja in na sami tribuni tudi določeno število policistov. Le-ti v določenem trenutku niso prepoznali nobenih krišitev, kaj šele nasilja. Torej ena novinarska floskula in blamaža več v nizu.
O samem dogodku pa le to. Izločili se niso niti tisti igralci, ki se za ta grb borijo, kot od njih pričakujemo, saj to zajema celo ekipo in je na njih, da te stvari rešijo med seboj znotraj slačilnice. Tribuna jug, kot že zgoraj omenjeno, je celo sezono kljub vsem padcem (izpad iz kvalifikacij za LP, slabim rezultatom) ves čas ostala s pubeci na terenu, kljub vsem žvižgom in nasprotovanju publike z ostalih tribun. Igralcem je bil postavljen ultimat, ki so ga sprejeli iz razloga, ker si želimo ubranitve naslova državnega prvaka in borbo, ki se za sveti grb spodobi. V ozadju niso vse ostale stvari, ki jih mediji sedaj na dolgo in široko projecirajo v javnost. Kot tudi vsa napihovanja, natolcevanja in laži o primitivcih, družbenih škodljivcih in ostalih neprimernih prispodobah naših članov, ki so se v prejšnih dneh pojavili po različnih družabnih omrežjih in skoraj vseh tiskanih in spletnih medijih. Na trenutke si marsikdo od naših članov zaželi, da bi kdo od pokvarjenih novinarjev ali njihovih svojcev morda v prihodnosti bil potreben krvi, materialnih dobrot ali pa celo denarja, ki ga zberemo za tega potrebne vsakoletno, brez oklevanja. Verjamemo, da bodo tudi to objavo določeni spretno izkoristili, saj očitno njihova gledanost in tiskane izdaje niso več na želeni ravni oz. na ravni, ki jo želijo njihovi odgovorni uredniki. Zato pa vsi pravi navijači našega svetega kluba skupaj pokažimo bojkot škodoželjnih medijev in se v soboto v čimvečjem številu udeležimo gostovanja v Celju.
Mi bomo do konca ljubili svoj klub in ga spremljali vedno in povsod. Tudi takrat, ko nekaterih od glavnih akterjev – bodisi igralcev bodisi izpirjenih novinarjev – več ne bo.

Prav tako pa za konec vabimo tudi vse obrekovalce našega kluba in skupine, da se nam pridružijo na južni tribuni celjskega stadiona in nam v živo zaupajo svoje mnenje, ki ga tako goreče izražajo po družabnih omrežjih.

SPOŠTUJTE GRB NA SRČNI STRANI DRESA IN SPOŠTOVALI BOMO IME NA HRBTNI STRANI.

NA JUGU SVOJO SEM MLADOST PUSTIL ZA TEBE VEDNO SE BORIL!

Viole in vsi ostali pravi navijači Maribora (v to vsekakor ne spadajo vsi FB obrekovalci in lažnivi novinarji) jutri v petek, 29 4.,. se ob 17.00 uri dobimo na Balinčku, na trening gremo podpret PRAVE, SRČNE IN BORBENE IGRALCE našega kluba, zato se nam pridužite.

MI SMO MARIBOR!

p s. o posledicah kaznovanja našega kluba s strani “državne nogometne zveze” in načrtih za konec prvestva pa več v prihodnjih dneh.”

R. V.