Olimpija dobila prvo tekmo finala proti Jesenicam

Olimpija je dobila prvo tekmo finala slovenskega državnega prvenstva (foto: HDD Olimpija).

Hokejisti HDD Olimpije so dobili prvo tekmo finala državnega prvenstva v hokeju na ledu. Edini slovenski profesionalni hokejski klub HDD Olimpija – ki po besedah njenega predsednika Marka Popoviča to ni – je na domačem ledu premagal večnega rivala iz Jesenic in tako povedel v zmagah z 1 : 0. Druga tekma bo v četrtek na Jesenicah.

Ljubljančani, ki so v polfinalu brez težav premagali Slavijo, so dvome o zmagovalcu rešili v prvih dveh tretjinah, ki so ju dobili s 3 : 0, v zadnji tretjini pa nato močno popustili in Jeseničanom dopustili častni zadetek.

Končno lovorika v Tivoliju?
Ljubljančani, ki že nekaj let životarijo – a svoje velike težave vsaj malce skrivajo, ker so uspeli zadržati status EBEL ligaša -, so brez lovorike ostali že dvakrat. Jesenice so namreč lani presenetljivo osvojile naslov državnega zmagovalca, letos pa tej lovoriki dodale še prvi naslov pokalnega zmagovalca. Glede na videno na prvi tekmi in glede na velike težave Jesenic, ki so v polfinalu komaj izločile Celje, se zdi, da je lovorika po daljšem času spet blizu Tivolija. A tudi tokrat ni šlo vse tako gladko, saj so po vodstvu s 3 : 0 zeleno-beli popustili in v zadnji tretjini le trikrat ustrelili proti nasprotnikovim vratom.

HDD TELEMACH OLIMPIJA : HDD SIJ JESENICE 1 : 0 – rezultat v zmagah
3 : 1 (2 : 0, 1 : 0, 0 : 1)
2.500; Logar 10., Koren 13., Sotlar 36.; Brus 46.

R. V.