Olimpija in Jesenice danes za prestiž in novo zvezdico

Zmagovalna ekipa bo danes dvignila pokal najboljšega v državi (foto: Nova24tv).

Danes zvečer bo v Tivoliju padla odločitev, kdo bo v letošnji sezoni osvojil naslov najboljšega v državi. Se bo Olimpija veselila petnajstič ali bodo Jeseničani uspešni enajstič? Prvič po letu 1994 bo odločitev o naslovu prvaka padla na zadnji, peti tekmi.

Potem ko so imele Jesenice zaključni plošček v svoji dvorani, jim za razliko od lanske sezone Olimpije tokrat ni uspelo premagati. Danes se bosta ekipi v Hali Tivoli pomerili na zadnji, peti tekmi. Glede na majhno število zadetkov v finalu, bo danes odločala mirnost in zbranost v napadu, tekmo pa bodo zagotovo odločile malenkosti.

Samo osem golov na štirih tekmah, odločilno breme na obeh vratarjih
Olimpija je na štirih finalnih tekmah v nasprotnikovo mrežo zabila pet zadetkov, eden pa je bil tehnični. Na prvi in zadnji tekmi so zabili po trikrat, na drugi in tretji pa nasprotnika niso uspeli premagati. Ko govorimo o doseženih zadetkih, so železarji še na slabšem – dosegli so namreč samo dva zadetka v rednem delu. Tako tudi na zadnji, odločilni tekmi finala ne gre pričakovati kakšne goliade, ampak znova zelo čvrst in borben hokej. Velika odgovornost bo predvsem na plečih dveh daleč najboljših posameznikov svojih ekip. To sta, jasno, oba vratarja, ki sta svojo nalogo skozi celotno sezono opravljala na najvišjem nivoju. Navdušil je mladi Žan Us, ki je glede na število strelov prejel samo pet zadetkov in bi znal tudi danes v obup spravljati dokaj nerazpoložene napadalce Olimpije. Še veliko boljši odstotek obramb ima Oliver Roy, ki je prejel samo dva zadetka, iz igre pa je nepremagan že 142 minut.

Odločilna tekma se bo začela ob 19:15.

G. V.