fbpx

Olimpija in Maribor suverena v 13. krogu prve nogometne lige

Vir: Facebook

V 13. krogu sta Olimpija in Maribor slavila z veliko razliko v rezultatu. Ostale tri tekme so se zaključile z remijem.

Olimpija se je po dveh porazih vrnila na zmagovalna pota. S 5:0 so premagali nogometaše iz Krškega, ki so se le tekmo prej pogumno upirali prvakom iz Maribora. Tokrat so njihovi napori obrodili še manj sadov, saj so naleteli na motivirane zmaje, ki s svojo “predstavo” ostajajo na vrhu točkovne lestvice. S podajami je v vrstah zeleno belih blestel Henty, pri Krčanih pa je Zalokar večkrat preprečil še hujši poraz.

Maribor po odhodu glavnega trenerja Šimundže še išče pravo formo. Povedli so v prvem polčasu, razigrali pa šele v drugem, ko so pokazali bolj prodorno igro. Mariborčani so se tako maščevali Koprčanom, ki so jih letos dvakrat že premagali, prvič v Superpokalu in drugič v prvenstvu na domačih tleh. Tavares se je z zadetkom v 77. minuti zavihtel na tretje mesto strelcev vseh časov v prvi nogometni ligi.

Trikrat izenačeno
Zavrč je zaključil z zmagovitim nizom. Remizirali so proti Krki. Prvi gol na tekmi je dosegla Krka z golom Periča.  Batrovič je odličnim strelom izenačil, a za kaj več je Zavrčanom zmanjkalo moči. Obe moštvi sta še enkrat zatresli mrežo, a sta bila oba zadetka razveljavljena zaradi prepovedanega položaja.

Dvoboj med Rudarjem in Domžalami se je končal brez zadetkov.  Tekmo je zaznamovalo veliko izgubljenih priložnosti.

13. krog se je zaključil s tremi remiji. S končnim rezultatom 1:1 se je zaključila tekma med Gorico in Celjem. Celjani so po Mišičevem golu hitro povedli, vodstvo pa izgubili tik pred koncem tekme. Izenačil je Škarabot, zadel je tudi po zaslugi slabega posredovanja vratarja.

Ž.K.