fbpx

Olimpija si je v napeti končnici zagotovila napredovanje

Union Olimpija se je z zmago v Oldenburgu uvrstila v drugi del Eurocupa (foto: facebook).

Košarkarji Uniona Olimpije bodo nadaljevali s svojimi nastopi v evropskih pokalih. Včeraj so v zadnji tekmi skupinskega dela premagali Oldenburg s 75 : 77 in se tako vendarle uvrstili v nadaljnje tekmovanje Evropskega pokala.

Olimpija je bila v napeti tekmi vseskozi blizu zmagi, blesteli pa so Sava Lešić (14 točk), Zac Wright (18 točk) in Saša Zagorac (23 točk), ki je dosegel tudi odločilna prosta meta 16 sekund pred koncem tekme. Z zmago je Olimpija celo prehitela Oldenburg in končala na tretjem mestu v skupini.

Je Oldenburg namerno izgubil?
Kljub zmagi, ki se ji ne gleda v zobe, pa se nikakor ne moremo znebiti občutka, da so Nemci pri vsem skupaj imeli svojo računico. Ker so že imeli zagotovljeno napredovanje, niso potrebovali zmage – še več, četrto mesto v skupini se zdi celo bolj ugodno kot tretje. Oldenburg bo v nadaljevanju Evropskega pokala igral v skupini I, kjer sta še grški PAOK in španska Valencia. Četrta ekipa v tej skupini pa bo tista, ki bo v skupini B Evrolige osvojila peto mesto – možna kandidata sta francoski Limoges ali italijanski Milano.

Olimpija v težko, oddaljeno skupino
Ljubljančani, ki so na koncu osvojili 3. mesto v skupini, pa bodo imeli zelo zahtevno delo, predvsem pa jih čakajo zelo dolga potovanja. V skupini M, kjer bodo igrali v drugem delu Eurocupa, sta še ruska Unics in Nižni Novgorod, tretji nasprotnik Ljubljančanov pa bo petouvrščena ekipa skupine D v Evroligi (turška Darussafaka Dogus ali izraelski Maccabi Tel Aviv).

Drugi del Evropskega pokala se s prvimi tekmami začne že 5. januarja.

R. V.