fbpx

Olimpija v evropskem pokalu doživela poraz proti francoskemu Nanterru

Foto: STA

Po uvodni zmagi na domačem parketu prejšnji teden so bili za Ljubljančane tokrat Francozi premočni. Tekma se je končala z zmago francozov iz Pariza z rezultatom 85 : 72.

V dvorani v Parizu se je zbralo 2.500 gledalcev, ki so bili priča dobremu začetku domače ekipe. Gerald Robinson je bil za igralce Olimpije v prvi četrtini praktično neustavljiv in je z enajstimi točkami prispeval k visokemu vodstvu Francozov ob koncu prve četrtine (28 : 15). V drugi četrtini je Olimpija popravila določene napake v obrambi in prepolovila zaostanek za domačo ekipo ter s tem vlila kanček upanja za nadaljevanje tekme. Druga četrtina se je končala z rezultatom 49 : 42.

V začetku drugega dela tekme je Olimpija povsem ujela priključek igralcem Nanterra, ko so Ljubljančani zaostajali samo še za dve točki. Kazalo je, da bi na tekmi lahko prišlo do preobrata za Olimpijo, ki je bila po domači zmagi v prvem kolu željna dobrega rezultata. Vendarle so bili Francozi premočno moštvo na parketu in so do konca tekme svojo prednost povečali in obdržali.

Naslednjo tekmo evropskega pokala bodo igralci Uniona Olimpije odigrali doma v dvorani Stožice, in sicer 28. oktobra proti nemški ekipi Telekom Basket Bonn.

A. D.