Olimpija za rekordno vsoto pripeljala Elekeja

Blessing Eleke (na sredini) si je izbral številko 99 (foto: NK Olimpija).

Dolgo časa se je šušljalo, zdaj pa se je vendarle uresničilo. Olimpija je iz Gorice pripeljala Nigerijca Elekeja. Gre za rekordno odškodnino, ki jo je kakšen slovenski klub kadarkoli plačal za prestop igralca. Danes bo najverjetneje uradno potrjen še prestop Nejca Vidmarja iz Domžal.

Po odstavitvi Marijana Pušnika, rekordni prodaji Andraža Šporarja in prihodu novega trenerja Marka Nikolića, se je Olimpija začela krepiti. Potem ko bo kmalu tudi uradno potrjen prihod reprezentančnega vratarja Nejca Vidmarja, so Ljubljančani že predstavili svojo prvo okrepitev v zimskem prestopnem roku. Iz Gorice je za rekordno vsoto vsoto prišel Blessing Chibuike Eleke.

Lahko Eleke nadomesti Šporarja?
Ob rekordnem odhodu Andraža Šporarja v Basel so v Stožicah poskrbeli za še en rekorden prestop. Praznino po odhodu Šporarja bo poizkušal nadomestiti 19-letni Eleke, ki je bil v jesenskem delu prvenstva drugi strelec Prve lige. Za Gorico je na 19 tekmah dosegel 12 zadetkov. “Zame je prihod v Olimpijo odlična priložnost. Zelo sem vesel in rad bi se zahvalil vsem, ki so omogočili, da sem postal član Olimpije. Zahvalil bi se tudi Bogu, ki me spremlja na moji poti. Klub me je močno želel v svojih vrstah in to zares cenim. Prišel sem, da bi osrečil ljudi, komaj čakam, da se začne zares in zaigram pred ljubljanskimi navijači,” je ob predstavitvi v zeleno-belem dresu dejal globoko verni Eleke. Prestopni rok v zeleno-belem taboru je v polnem zamahu. Včeraj je pogodbo z Ljubljančani prekinil Dejan Djermanović, že danes pa lahko pričakujemo uradno potrditev prestopa reprezentančnega vratarja Nejca Vidmarja.

R. V.