Olimpiji kot prvi na poti v Ligo prvakov stoji slovaški Trenčin

Nasprotnik Olimpije v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov bo slovaški Trenčin (foto: twitter).

Olimpija se po zelo dolgem času znova mudila na evropski sceni, po še nekoliko daljšem času pa tudi v Ligi prvakov. Kako dolgo bo trajalo njihovo popotovanje v kvalifikacijah, pa bo jasno že prihodnji mesec, ko bodo na sporedu tudi prve tekme. Prvo tekmo bodo zeleno-beli odigrali doma, njihov nasprotnik pa bo slovaški Trenčin.

Žreb v Nyonu za drugi krog kvalifikacij v Ligi prvakov je za nami. Ob možnih nasprotnikih – Dinamo Zagreb, Salzburg, Trenčin, Qarabak in Šeriff Tiraspol – se bo Olimpija pomerila s slovaškim prvakom Trenčinom.

Zadnje izkušnje s Slovaki niso ravno dobre
Prvo tekmo bo Olimpija odigrala pred domačimi gledalci v Stožicah 12. ali 13. julija, povratna tekma na Slovaškem bo odigrana 19. ali 20. julija. Olimpija že ima izkušnje s slovaškimi predstavniki – v zadnjem obdobju so odigrali kar štiri tekme proti Žilini, vendar izkušnje niso bile ravno najboljše. Skupno so zabeležili tri poraze in eno samo zmago. Nazadnje sta se ekipi pomerili v tem zimskem premoru, ko je Žilina zmagala z 2 : 0. Olimpija in Žilinai pa sta se leta 2013 pomerili tudi v kvalifikacijah za Ligo Evropa; takrat je Olimpija dobila prvo tekmo s 3 : 1, v gosteh pa izgubila z 2 : 0 in izpadla. Seveda si upamo in želimo, da bi zeleno-belim letos uspelo proti Trenčinu, napredovanje v tretji krog jim prinaša še vsaj štiri tekme na evropskih prizoriščih.

Ob 13. uri bo na sporedu še žreb 1. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa (Domžale in Gorica).

Ob 14:30 pa bo na sporedu še žreb 2. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa (Maribor).

G. V.