Olimpijske igre za lepši danes, jutri in pojutrišnjem

Foto: STA

Olimpijske igre so v polnem teku. Poglejmo, kako so se odrezali Slovenci in kateri slovenski nastopi nas čakajo v prihodnjih dneh. 

Slovenski atlet Luka Janežič se je v kvalifikacijski skupini teka na 400 metrov z drugim časom neposredno uvrstil v polfinale. Pravi, da je pripravljen odlično in bo v polfinalu nastopil zelo sproščeno.

Žan Rudolf je odprl slovenske atletske nastope v Riu in tekmovanje na 800 metrov s svojim najboljšim dosežkom v sezoni končal na 21. mestu.  Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v razredu 470 še vedno na visokem petem mestu v skupnem seštevku, v petek pa se nista izkazali.

Primorki Tina Mrak in Veronika Macarol sta  v petem plovu zasedli 19. mesto, kar je doslej njuna najslabša uvrstitev na olimpijski regati na morju pred Rio de Janeirom.

V soboto ob 14.30 se bodo naši rokometaši pomerili z Nemčijo.

Robert Renner Foto: STA

Robert Renner
Foto: STA

Tudi v nedeljo bo pestro olimpijsko dogajanje
V nedeljo ob 1.00 zjutraj po našem času bo Robert Renner skakal s palico, Maja Mihaline bo tekla na 100 metrov, Luka Janežič pa na 400 metrov . Prav tako v  nedeljo ob 14.30 bo Daneja Grandovec nastopila v maratonu, gimnastičarka Tea Belak pa bo svoje sposobnosti pokazala ob 19. uri. Tina Mrak in Veronika Macarol ter Vasilij Žbogar bodo jadra razpeli spet v nedeljo ob 18.00 uri.

Ponedeljek malo na suhem in malo na vodi
V ponedeljek bo ob 14. uri Špela Perše plavala na 10 kilometrov. Robert Rener bo skakal s palico v noči na torek ob 1.35.  Slovenija se bo s Poljsko pomerila v rokometu ob 14.30, jadralki Macarol in Mrak spet ob 18.00 uri, Špela Ponomarenko Janić pa se bo na predtekmovanju borila v kajaku na mirnih vodah ob 14. uri.

Vsem želimo veliko uspeha, držimo pesti za vse in vsakega posebej.

A.J., B.P.

 • radames

  Tole sem napisal včeraj:

  Športni novinarji so ponoreli. Najbrž so jim tako ukazali v
  centralnem komiteju vodstva Slovenije. Da morajo, namreč, čim bolj
  poveličevati Slovenijo. Tako so po nekaj dneh telih iger uvedli novo
  igro, tako namreč, da je Slovenija SVETOVNI PRVAK v številu olimpijskih
  kolajn na prebivalca. Kar zdaj, po komaj par dnevih tekmovanj!!!!
  Ponoreli novinarji morajo izpolnjevat ukaze še bolj ponorelega
  centralnega komiteja. Novinarčki, a ne bi počakali do konca iger in
  potem podali statistiko, koliko olimpijskih kolanj pride na prebivalca
  po posamezni državi? Ne! Zdaj je bolj LAŽNO razburljivo. Zdaj je
  manipulacija vrhunska! Športni brezjajčni novinarji pa zvesto izpolnjujo
  ukaze, kako naj pišejo. Naj vas bo sram! Za drugega niste kot za
  pisanje o igrah gladiatorjev.

  V nocojšnjih Odmevih je bil naveden
  tudi podatek, koliko evrčkov bo dobila Tina Trstenjak za zlato medaljo –
  37.000€. V Singapuru bi dobila 900.000€, v Azerbajdžanu 460.000€, v
  Italiji pa 160.000€. Za vse garanje, odrekanje, napore in poškodbe –
  37.000€!!!

  Direktorček NLB je za ŠTIRILETNO KOPANJE BANČNE LUKNJE dobil – poleg plače – POSEBNO nagrado 1 MILIJON evrov!!!!

  PS
  Kako naši športni novinarji (pa tudi novinarji na splošno) vedo, da bomo dobili še kakšno medaljo? Če ne dobimo nobene več, zgornji izračun novinarčkov žalostno propade. Niti pisnili ne bodo več, da smo po številu medalj na prebivalca prvi na svetu. kako se lahko pustimo dako manipulirati s športom, ko pa vse ostalo v državi propada, vključno s SVOBODO???

  Oblastniki hočejo čim revnejše prebivalstvo. Zato nekemu športniku porinejo 37.000€ za “zasluge”. Ne preveč denarčkov, ker ljudje ne smejo biti “bogati”. Italijani dajo 160.000€, bivša komunistična pokrajina Azerbajdžan pa 460.0000€.
  Kramar pa dobi za kopanje bančne luknje v NLB posebno nagrado 1 milijon evrčkov.
  In mi: “Dajmo naši!”. Čutite kako manipulirajo z vami? Zavestno ustvarjajo lažno domoljubje! Da prikrivajo ugrabitev države, ki ni več naša, marveč “njihova”.
  Naslednje Olimpijske igre bi morali slovenski športniki BOJKOTIRATI! Ravno zaradi domoljubja! Banditski mafijci nimajo pravice, da se norčujejo iz nas!

  Sam sem službeno delal na mnogih pomembnih športnih tekmovanjih. Tudi na Olimpijskih igrah. Z leti sem spoznaval, kaj je šport in kaj je “ozadje”.
  Že prej nisem zasebno gledal športa na TV, zdaj pa sploh ne več.
  “Dajmo naši” se skandira, ko naši podjetniki s priznanji osvajajo tuje trge in kažejo slovensko pamet in znanje.

  • garfi

   še bolj moteče je, da se komunajzarji hvalisajo in reklamirajo v zavetju uspehov
   raja naj ima občutek uspešnosti z igrami, njim pa naš kruh

  • indijanka

   Verjetno je vse kar si napisal res in bi morali. Pa vseeno, upam, da ne bodo. Za mlade kot zmagovalci takih tekmovanj postanejo junaki in šport popularen. Še sami se poskusijo v njem. Spoštovanja si športniki med ljudmi ne zaslužijo z denarjem. Ampak, zaradi ljubezni do športa, vztrajnosti in odrekanja. Bravo naši!

   • AlojzZ

    Gospa Indijanka,
    preberite uvod v diplomsko delo gospe Katarine Lednik in potem odgovorite: “Komu je v korist, da imajo mladi idol, ki si kvari zdravje?”

    • indijanka

     Hvala. Če bom imela čas bom prebrala.

  • resnicaboli

   Komunajzerji vedo kako se lačna raja nahrani brez kruha.

  • rubec

   Radames, tole pa ne moreš zanikati da smo glede na število kengurujev na prebivalca daleč pred Avstralijo. No pa zanikaj če si upaš.

   • radames

    Ja, kar se mene tiče, si upam. Zelo rad poslušam kar dolg komad Raya Conniffa and Singers: Ty me kengooroo, ty me (iskal sem po seznamu, da bi pravilno napisal naslov komada, pa ga ne najdem.)

 • AlojzZ

  ZMAGA NA RAČUN ZDRAVJA: DOPING SKOZI OČI VRHUNSKIH ŠPORTNIKOV

  V vrhunskem športu je zmaga in želja po rekordnih rezultatih premagala skrb za zdravje. Vrhunski športniki z uživanjem nedovoljenih substanc in uporabo nedovoljenih metod dolgoročno škodujejo svojemu zdravju. Spreminjajo se v razčlovečene robote, ki pred sabo vidijo zgolj prvo mesto. Z metodo individualnega intervjuja sem ugotavljala stališča vrhunskih športnikov do lastnega zdravja, ko je le ta ogrožen zaradi hrepenenja po zmagi. Na podlagi sogovornikovih odgovorov ugotavljam in hkrati potrjujem dejstvo, o katerem pišejo številni avtorji, da je doping resen problem v današnjem tekmovalnem športu. Vrhunski športnik je poklic, pri katerem se je treba nenehno dokazovati z odličnimi nastopi in dosežki. Zaradi velikega posla, ki ga predstavlja šport in pritiskov organizacij ter posameznikov, ki so tako ali drugače vpleteni, ne moremo več govoriti o športnikovi pravici do izbire. Kdor si želi uspeti in se zapisati v zgodovini, si želi zagotoviti dobro plačo in dokazati tako sebi kot celemu svetu, da je najboljši, mora poseči po nedovoljenih in zdravju škodljivih substancah, saj se v nasprotnem primeru ne more kosati s sotekmovalci.

  Katarina Lednik v svojem diplomskem delu

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!