fbpx

Palčič in Rahmanović okrepila Maribor

Matej Palčič in Amar Rahmanović sta nova člana NK Maribora (foto: twitter).

Maribor je predstavil svoji prvi dve okrepitvi pred nadaljevanjem sezone. V štajersko prestolnico sta se iz Kopra preselila Palčič in Rahmanovič, ki so se jima v Kopru odrekli. Z Mariborčani sta podpisala pogodbi do leta 2019.

Mariborčani so še pred začetkom zimskega prestopnega roka poskrbeli za prvi dve okrepitvi. Aktualne državne prvaka sta okrepila nekdanja Koprčana Matej Palčič in Amar Rahmanović.

Nespametno potezo Kopra so Mariborčani z vesljem izkoristili
Palčič in Rahmanović zagotovo sodita med boljše nogometaše na slovenski prvoligaški sceni, zato čudi poteza Koprčanov, ki so se obetavnima nogometašema odrekli. Vse se je začelo s prihodom dvojca Matić-Petković, ki sta se odrekla uslugam sedmih nogometašev. Presenečenje je še toliko večje, ker so s kluba napotili same odlične nogometaše. V Mariboru se niso spraševali o potezah obalnega prvoligaša, ampak so takoj izkoristili ponujeno priložnost in v svoje vrste pripeljali Palčiča in Rahmanovića. Oba sta s klubom podpisala triinpolletni pogodbi.

Oba mlada reprezentanta, a hkrati že izkušena nogometaša
22-letni Matej Palčič je v slovenskem prvenstvu zbral že 95 nastopov in dosegel osem zadetkov. Nogometaš, ki se najbolje znajde ob desni stranski črti obrambne vrste, je eden bolj perspektivnih nogometašev v Sloveniji. Tudi njegov nekdanji in sedanji soigralec Amar Rahmanović je bil član mlade izbrane vrste svoje države. 21-letni Bosanec je v dresu Kopra odigral 24 tekem ter se štirikrat vpisal med strelce.

Oba nogometaša se bosta novim soigralcem priključila na začetku priprav, ki jih bodo Mariborčani začeli zadnji teden decembra.

R. V.