fbpx

Parisu zmaga v Chamonixu, Kline soliden

Dominik Paris je zmagovalec smuka v Chamonixu (foto: epa).

Dominik Paris je po včerajšnjem drugem mestu v kombinaciji, danes prišel še do smukaške zmage v Chamonixu. Drugo mesto je osvojil Američan Steven Nyman, tretji pa je bil Švicar Beat Feuz. Najboljši Slovenec je bil Boštjan Kline.

Po včerajšnjih ne najbolj uspešnih nastopih naših smučarjev v kombinaciji tudi danes naši fantje niso prikazali vsega, kar znajo. Še najboljši je bil Boštjan Kline, ki je bil dolgo časa v boju za prvo deseterico, a je v spodnjem delu popustil in tekmo končal kot 17.

Svindal še vedno vodi v smukaški razvrstitvi
Kljub temu da Norvežan Aksel Lund Svindal že nekaj časa ne nastopa, pa tudi po današnjem smuku še naprej vodi v smukaški razvrstitvi. Njegov najbližji zasledovalec v boju za mali kristalni globus Peter Fill je danes osvojil šele 5. mesto, za kar je dobil novih 45 točk, a to pomeni, da Italijan za poškodovanim Svindalom še vedno zaostaja za 26 točk. Kljub temu ta prednost za nesrečnega Norvežana na koncu žal verjetno ne bo dovolj, saj sta do konca sezone na sporedu še dva smuka.

Boštjan Kline trenutno drži 17. mesto, Klemen Kosi je odstopil, medtem ko je Andrej Šporn je bil 50., Martin Čater pa 54.

Rezultati smuka:
1. Dominik Paris
2. Steven Nyman
3. Beat Feuz
4. Guillermo Fayed
5. Peter Fill
…..
17. Boštjan Kline
50. Andrej Šporn
54. Martin Čater
Klemen Kosi je odstopil.

R. V.