fbpx

Pep Guardiola: “Sem kot ženska”

Pep Guardiola (foto: epa).

Pep Guardiola, ki poleti zapušča Bayern München in se seli na Otok, kjer bo prevzel vodenje Manchester Cityja, se je odzval na kritike, da ni dobro, da je podpisal pogodbo z Angleži, saj mora zdaj opravljati dvojno delo.

Pep Guardiola je na kritike, da trenutno opravlja dvojno delo – vodi ekipo Bayern Münchna in že razmišlja o sestavi ekipe Manchester Cityja – odgovoril, da je “kot ženska, ki lahko počne več stvari naenkrat”. Španski strateg je pod vse večjim pritiskom, pred njim pa so zelo pomembne tekme na klopi bavarskega kluba.

Prvi pogovori s Cityjem že maja
Namigovanja o odhodu Guardiole so stara že skoraj eno leto, ob koncu leta pa so se ta še okrepila, saj nekdanji trener Barcelone z Bayernom ni želel podaljšati pogodbe. Konec leta so tako na Allianz Areni uradno potrdili, da Guardiola po koncu sezone zapušča bavarsko prestolnico. Ker je bilo bolj ali manj jasno, da se Guardiola seli na Ettihad stadion, so to pri Cityju pred petimi dnevi tudi potrdili. 45-letni trener pa je zdaj priznal: “Prvi pogovori (s Cityjem – op. a.) so potekali že maja ali junija. Več bom povedal, ko bom v Manchestru.”

Guardiola je imel dovolj kritik
V zadnjem času so se v javnosti pojavila namigovanja, da naj bi – ker je jasno, da Guardiola odhaja – prišlo do razpada sistema v moštvu Bayerna. Pred pomembnimi tekmami v spomladanskem delu sezone pa se je Španec odločil, da o tej temi spregovori. Na kritike, da se bo zdaj, ko javnost ve, da odhaja v City, težje osredotočil na Bayern, je Guardiola odgovoril: “Zakaj bi bilo težje? To ni problem, saj imam velik talent za to.”

Bayern, ki ima v nemškem prvenstvu 8 točk prednosti pred drugouvrščeno Borussio Dortmund, danes čaka tekma proti Bayerju iz Leverkusna, za katerega igra slovenski reprezentant Kevin Kampl. Konec meseca Bayern v Ligi prvakov čaka tekma osmine finala proti Juventusu.

R. V.