Peter Prevc, Conchita Wurst in množica slovenskih navijačev

Planica. Foto: STA

Konec tedna bo v avstrijskem Bad Mitterndorfu oziroma na Kulmu potekalo svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Prireditelji pričakujejo zelo veliko ljubiteljev skokov, širše območje prizorišča pa bo popolnoma zasedeno, saj nimajo več nobene proste turistične postelje.

V mestecu Bad Mitterndorf in njegovi širši okolici pričakujejo od petka do nedelje kar 100.000 obiskovalcev. Med njimi bo množica slovenskih navijačev, ki bodo prišli navijat za našega “zlatega orla” Petra Prevca, ki je po osvojeni novoletni turneji gotovo eden izmed favoritov tudi na letalnici.

Iz Ljubljane je do Bad Mitterndorfa dobre tri ure vožnje (284 kilometrov), kar je prednost za vse navijače, ki bi si spektakel v poletih radi ogledali v živo.

Zanimanje za letošnje tekmovanje je sicer izjemno veliko, večina kapacitet je bila rezervirana že aprila lani. Trenutno so na voljo morda le še kakšne sobe v zasebnih hišah, ki jih bodo lastniki priložnostno oddali v času svetovnega prvenstva, poroča STA.

Poskrbljeno za navijače, parkirišča in varnost
Med tekmami bodo imeli reševalci pod skakalnico posebno ekipo, imenovano Crash-Crew, v kateri bo 85 ljudi. Prav tako bo v pripravljenosti tudi dežurna zdravniška ekipa za nujne primere. Za vse navijače, ki bodo prišli z avtomobili, bodo že precej pred Bad Mitterndorfom uredili parkirna mesta ter jih nato z avtobusi prepeljali do letalnice. Bližje bodo spustili le tiste, ki bodo prišli z avtobusi.

Dogajanje se bo s slavnostnim odprtjem prvenstva in koncertom domačinke, zmagovalke Evrovizije 2014 Conchite Wurst, začelo že v četrtek. Prireditelji pa za zdaj še niso sporočili, ali na prizorišču dogajanja pričakujejo tudi kakšne znane osebnosti iz sveta športa ali politike.

A. D., STA