fbpx

Peter Prevc kljub padcu ponovno zmagal v Vikersundu

(foto: epa).

Peter Prevc je s skokom, dolgim 249 metrov, kljub ponesrečenemu pristanku vseeno zmagal na tretji tekmi poletov v Vikersundu. S tem je še povečal svojo prednost v skupnem seštevku pred Severinom Freundom. Jurij Tepeš je končal na 14. mestu.

Slovenski smučarski skakalci so dobili še tretjo tekmo poletov v Vikersundu. Peter Prevc je s skokom, dolgim 249 metrov, drugouvrščenega Stefana Krafta preskočil kar za 18 metrov in uspel zmagati, kljub temu da je pri pristanku podrsal po tleh.

Z današnjo drugo zaporedno zmago v Vikersundu je še povečal prednost v skupnem seštevku pred Severinom Freundom.  Za Prevca je bila to 63. zmaga na najvišji ravni, 54. v posamični kategoriji. V tej sezoni je Prevc zmagal že 11-krat. Večkrat sta zmagala zgolj Schlierenzauer, ki je zmagal 13-krat, in Ahonnen z 12 zmagami v eni sezoni.

Za ostale slovenske skakalce danes ni bil najboljši dan. Jurij Tepeš je končal na 14. mestu, ostalim pa se ni uspelo uvrstiti v finalno serijo. Anže Lanišek je bil po prvi seriji 33., Jaka Hvala 34., Robert Kranjec je bil 35., Tomaž Naglič pa je končal na 40. mestu.

M. G.