fbpx

Peter Prevc najbrž ne bo več skakal na Elanovih smučeh

Veliki Peter Prevc si bo moral poiskati novega proizvajalca smuči (foto: EPA).

Slovenski skakalni šampion Peter Prevc v prihodnjih sezonah najbrž ne bo več zmagoval na Elanovih smučeh. Če bo pri Elanu prišlo do te odločitve, bo to za najboljšega skakalca na svetu, ki bo tako moral zamenjati proizvajalca, zagotovo hud udarec. Brez smuči bodo ostali tudi številni drugi svetovni in slovenski športniki.

V podjetju Elan so v lanskem letu po nekaterih podatkih pridelali nekaj manj kot 4 milijonov evrov dobička. Sedaj pa pravijo, da naj bi bile v prihodnje njihove misli usmerjene predvsem v razvoj blagovne znamke. Imajo tudi željo postati najbolj inovativna blagovna znamk med proizvajalci smuči za alpsko smučanje.

Poiskati nekaj morda še boljšega
Težko je razumeti odločitev, da Elan več kot resno razmišlja o ukinitvi skakalnega programa, saj je Peter Prevc predvsem v zadnjem letu odlično promoviral njihove smuči. Skoraj na vsaki tekmi je namreč stal na odru za zmagovalce in v rokah držal svoje zmagovalne smučke. Da vse skupaj ni izvito iz trte, govori tudi dejstvo, da je pred kratkim izgubil službo Aljoša Branc, sicer Prevčev serviser. Kje bo dobitnik velikega kristalnega globusa sedaj poiskal naslednika, je zelo težko napovedati, saj prestop iz smuči, ki so bile ustvarjene po njegovi meri, ne bo lahek. Prilagajanje na nove smuči oziroma spoznavanje le-teh lahko včasih traja zelo dolgo, časa za razmišljanje pa ni več veliko, saj bodo skakalci počasi že začeli priprave na novo sezono, čeprav se je pretekla šele komaj dobro končala.

Brez smuči bo ostala tudi najboljša med dekleti
Zanimiv jeo, da sta oba dobitnika velikega kristalnega globusa v pretekli sezoni skakala na Elanovih smučeh. Poleg super Prevca je to seveda prvo ime med dekleti – Japonka Sara Takanaši, ki se bo v prihodnje morala znajti brez svojih dosedanjih smuči. Na Elanovih smučeh so sicer skakali tudi drugi skakalci, ki se bodo morali v prihodnje znajti drugače, najbolj znana pa so predvsem imena iz slovenske reprezentance. Poleg najstarejšega Petra sta tu še oba brata Prevc, Domen in Cene, ter še nekaj drugih mladih upov iz reprezentance: Jaka Hvala, Rok Justin, Nejc Dežman in Jure Šinkovec. Poleg njih je v svetovnem pokalu prav tako tekmovalo tudi nekaj deklet: Katja PožunEma Klinec in Nika Križnar.

 

G. V.