fbpx

Peter Prevc najdaljši v kvalifikacijah, vsi naši na tekmi

(foto: epa).

Peter Prevc je spet pokazal svojo moč. V kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo je bil naš trenutno najboljši športnik spet razred zase, potem ko je v kvalifikacijah skočil kar 142 metrov. Na tekmo so se poleg bratov Prevc, ki sta imela nastop že zagotovljen, uvrstili tudi vsi preostali naši skakalci.

Če se je Peter Prevc na treningu še ogreval in bil s skokom, dolgim 136 metrov, tretji, je že v kvalifikacijah pokazal, kdo je kralj letošnje sezone smučarskih skokov in pristal pri 142 metrih. Druga daljava dneva je pripadla domačinu Johannu Andreju Forfangu, ki je skočil 140 metrov.

Vsi naši na jutrišnjo tekmo
Domen Prevc v kvalifikacijah tokrat ni prikazal svojega najboljšega skoka (126 m), a je imel nastop na tekmi kot član elitne deseterice skakalcev v svetovnem pokalu že prej zagotovljen. Mlajši od bratov Prevc je na treningu, kjer je imel 8. izid, skočil precej bolje, medtem ko mu kvalifikacijski skok ni povsem uspel. Najboljši med kvalifikanti je bil Japonec Daiki Ito, najboljši od Slovencev pa Anže Lanišek (130 m), ki je končal na 5. mestu med kvalifikanti. Na jutrišnjo tekmo so se sicer uvrstili tudi Jaka Hvala (18. mesto, 126 m), Jurij Tepeš (20., 124 m), Robert Kranjec (21., 124,5 m) in Andraž Pograjc (25., 124,5 m).

Jutrišnja tekma v Trondheimu se začne ob 17. uri.