fbpx

Peter Prevc, Robert Kranjec in Jurij Tepeš najdaljši na treningu

Peter Prevc, Robert Kranjec in Jurij Tepeš so bili med najdaljšimi na treningu v Almatyju (foto: sta).

Danes se nadaljuje svetovni pokal v smučarskih skokih. Na treningih pred kvalifikacijami za jutrišnjo tekmo so naši orli spet blesteli. Peter Prevc je bil na prvem treningu drugi, na drugem treningu pa najboljši. Med najboljšimi sta bila tudi Jurij Tepeš in Robert Kranjec.

V kazahstanskem Almatyju sta bila na sporedu dva treninga. Prvega je dobil Michael Hayböck pred Petrom Prevcom, Robert Kranjec je bil četrti. Na drugem treningu pa so naši orli še bolj blesteli. Najboljši je bil ‘leteči Peter’, Robert Kranjec je bil tretji, Jurij Tepeš pa četrti. Med slovensko trojko se je vrinil le Avstrijec Stefan Kraft.

Po zakleti Finski slovenska prevlada v Kazahstanu?
Vprašanje, ki se nam zastavlja po prvih dveh uradnih treningih na skakalnici v Almatyju, je: ali bodo po nekoliko slabših rezultatih na finski turneji slovenski orli spet nadaljevali s prevlado v svetovnem pokalu? Trening je že nakazal, da se naši fantje na Daljnem vzhodu počutijo precej boljše kot na severu. Peter Prevc je bil v seštevku obeh treningov spet najboljši, potem ko ga je na prvem treningu prehitel Hayböck, je bil na drugem vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala spet najboljši. Izjemno formo kaže tudi Kranjec, ki je bil v seštevku obeh treningov drugi, odlično pa se je na drugem treningu izkazal tudi Tepeš, ki je bil četrti.

Na današnjih kvalifikacijah bodo poleg omenjene slovenske trojke nastopili še Tomaž Naglič, Anže Semenič, Andraž Pograjc in Jaka Hvala.

Kvalifikacije se začnejo ob 13.00 po slovenskem času.

R. V.