fbpx

Peter Prevc drugi, Domen Prevc četrti, zmaga na Norveško

Peter Prevc je pred Planico v vrhunski formi (foto: epa)

Johannom Andrejem Forfangom je zmagovalec tekme smučarjev skakalcev v nemškem Titisee-Neustadtu. Odlično sta se odrezala tudi brata Prevc, ki sta končala na drugem in četrtem mestu. V finalni seriji so bili tudi preostali trije Slovenci.

Po prvi seriji je našim skakalcem kazalo še precej bolje, saj je Peter Prevc vodil, Domen je bil četrti, v boju za stopničke pa smo imeli še Roberta Kranjca, ki je napadal s sedmega mesta. Novo priložnost za vrhunske rezultate bodo imeli naši orli že jutri, ko je na sporedu še ena tekma.

Po prvi seriji smo upali celo na zmago in dvojne stopničke
Brata Prevc sta tako potrdila odlično formo z včerajšnjih treningov in kvalifikacij, ko sta oba postavila rekord skakalnice. Najprej ga je na prvem treningu postavil Peter Prevc (145,5 m), nato pa je Kraftov rekord v kvalifikacijah izenačil še mlajši Domen. In oba sta se v prvi seriji tudi izkazala. Peter Prevc je vodil in imel pred drugim Johannom Andrejem Forfangom 2,2 točke prednosti, medtem ko je zaostanek tretjeuvrščenega Fannemela znašal že velikanskih 19,9 točke. Domen Prevc je za tretjim Norvežanom zaostajal 1,3 točke, Robert Kranjec pa 8,2 točke. V finale sta za boljšo uvrstitev napadala tudi Jurij Tepeš (18.) in Jaka Hvala (28.).

Prva zmaga za Forfanga, Kranjec zdrsnil na rep lestvice
Mladi 20-letni Forfang je v drugi seriji uspel nadoknaditi zaostanek za Petrom Prevcem in tako priti do svoje prve zmage v svetovnem pokalu. Našega zlatega orla je Norvežan na koncu premagal za 4,7 točke. Zaostanka po prvi seriji pa ni uspelo nadoknaditi Domnu Prevcu, ki je za tretjim Kennethom Gangnesom zaostal za 3,7 točke. So pa v finalni seriji nastopili še trije Slovenci: Jurij Tepeš je z odličnim skokom z 18. napredoval na 11. mesto, Jaka Hvala se je z 28. prebil na 26. mesto, medtem ko ga je Robert Kranjec povsem polomil in s sedmega mesta padel na zadnje 30.

Končni rezultati:
1. Johann Andreje Forfang
2. Peter Prevc
3. Kenneth Gangnes
4. Domen Prevc
5. Severin Freund

11. Jurij Tepeš
26. Jaka Hvala
30. Robert Kranjec

R. V.