fbpx

Petkovšek zaradi poškodbe zaključuje kariero

Mitja Petkovšek, velemojster na bradlji se upokojuje. Na svetovnem prvenstvu v Glasgowu ne bo tekmoval zaradi vnovičnih težav s hrbtom.

Poškodba je prišla ob nepravem času. Smo v predolimpijskem letu in tekmovanja so polna športnikov  z olimpijskimi ambcijami. Odličje v Glasgowu je vstopnica na OI v Riu de Janieru.

“Prejšnji torek sem vedel, da ne morem več. Hrbet je preslab. Ne omogoča mi več vrhunske vadbe. Na treningih sem vmes že letel, bil sem božanski, trener Edi Kolar mi je rekel, da sem spet pripravljen za medaljo. Pa so s ponovile težave. Nekaj tednov sem upal, da bo še šlo. Je bilo bolje. Ne vem še točno, ali sem že tekmoval na zadnji tekmi. Skušal bom ostati v formi. Obljubil ne bom, da bom imel poslovilno tekmo,” je za STA komentiral Petkovšek.

Slovo enega največji telovadcev
Tako se zaključuje kariera enega največjih telovadcev v samostojni Sloveniji. Osvojil je štiri zlate medalje na evropskih in dve zlati na svetovnih prvenstvih. Neosvojeno je ostalo le olimpijsko odličje.  S svojimi nastopi se bo z zlatimi črkami zapisal v zgodovino slovenske in svetovne gimnastike.

Ž. K.