fbpx

Pinturault ponovno na prvem mestu, Kranjec 28.

Vir: EPA

Francoski smučar Alexis Pinturault je zmagal na veleslalomski preizkušnji v Hintersdorferju. To je njegova druga zmaga v treh dneh. Drugo mesto si je prismučal Avstrijec Marcel Hirscher, ki je zaostal za več kot sekundo, tretji je tekmo zaključil Norvežan Henrik Kristoffersen.

Slovenec Žan Kranjec ni uspel ponoviti petkovega uspeha, ko je dosegel 13. mesto in je tekmo tokrat zaključil na 28. mestu. V prvi vožnji je bil boljši, druga vožnja pa se mu je ponesrečila – nazadoval je za 5 mest. Nastopil je še Klemen Kosi, ki pa je tekmo zaključil na predzadnjem, 56. mestu.

Hircher se je z drugim mestom še bolj približal že kar petemu velikemu kristalnemu globusu za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Avstrijec ima zaenkrat 1365 točk, na drugem mestu je Kristoffersen, ki za njim zaostaja za 283 točk. V veleslalomskem seštevku prav tako vodi Hirscher z 131 točkami prednosti pred današnjim zmagovalecem Pinturaultom.

Naslednja postaja: Kranjska gora
Smučarska karavana se sedaj seli v Slovenijo, in sicer v Kranjsko Goro. Na sporedu bo pokal Vitranc, ki bo potekal naslednji konec tedna od 4. do 6. marca. Smučarji bodo tekmovali v dveh disciplinah, veleslalomu in slalomu.

Ž. K.