fbpx

Pittsburgh po dolgih sušnih letih postal prvak lige NHL

Pittsburgh je postal prvak lige NHL (foto: twitter).

Pittsburgh je postal novi prvak lige NHL. Na šesti tekmi finala so premagali San Jose s 3 : 1 in se po dolgih sedmih letih brez uspeha veselili naslova. To je že četrti Stanleyjev pokal za pingvine, na zadnje so ga osvojili leta 2009, tokrat pa so pokal dvignili na domačih tleh San Joseja.

Pred dnevi so imeli pingvini priložnost, da bi Stanleyjev pokal dvignili pred domačimi gledalci, a se je San Jose nekako uspel rešiti, tokrat pa so slednji pred domačimi gledalci pokleknili in Pittsburghu, ki je v zmagah slavil 4  : 2, morali priznati premoč.

Pittsburgh v finalu z lahkoto do “Stanka”, Crosby MVP končnice
Pittsburgh
je v finalu popolnoma nadzoroval serijo, bil zasluženo boljši in na koncu tudi dvignil Stanleyjev pokal že četrtič v zgodovini kluba. Na poti do finala so morali v prvem krogu najprej premagati New York Rangerse, v drugem krogu so padli veliki favoriti Washington Capitalsi. Še največ dela so imeli pingvini v polfinalu, kjer so šele po sedmih tekmah s 4 : 3 premagali Tambo Bay, na koncu pa z zelo močnim igralskim kadrom povsem zasluženo osvojili naslov najboljšega, ki so ga čakali kar sedem let. San Joseju je tokrat v finalu zmanjkalo nekaj svežine in tudi kakovosti, ravno morski psi so v prvem krogu izločili LA Kingse in našega Anžeta Kopitarja. MVP končnice pa je postal Kanadčan Sidney Crosby, ki je bil po številu doseženih točk sicer šele na 7. mestu, nepogrešljivi člen ekipe je dosegel 19 točk (6 zadetkov in 13 asistenc). Sicer pa so bili kar trije hokejisti San Joseja na vrhu najboljših po številu doseženih točk – skupaj so jih dosegli kar 70. Najboljši pa je bil Logan Couture, dosegel je skupno 30 točk (10 zadetkov in 20 podaj).

G. V.