fbpx

Planica še tretjič ostala praznih rok! SP 2021 bo v Oberstdorfu

Planici spet ostala praznih rok! SP 2021 bo v Oberstdorfu (foto: twitter).

Na kongresu FIS-a v mehiškem Cancunu je padla odločitev, da bo Oberstdorf gostil svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah leta 2021. Planica, ki še nikoli ni gostila nordijskega svetovnega prvenstva, je še tretjič zapored ostala praznih rok. Zato pa bomo lahko v Planici spremljali vsaj svetovno prvenstvo v poletih leta 2020.

Predsednik Mednarodne smučarske zveze Gianfranco Kasper je z odprtjem kuverte – v kateri je pisalo Oberstdorf – razžalostil ljudi, ki so si nordijsko svetovno prvenstvo prizadevali pripeljati v dolino pod Poncami, a jim to zopet ni uspelo.

Ni šlo niti v tretje. V uteho vsaj svetovno prvenstvo v poletih
Planica 
je kandidirala že tretjič zapored, Oberstdorf pa je kandidiral že petič in bil na koncu tudi nagrajen. Sicer je Oberstdorf gostil nordijsko svetovno prvenstvo že leta 2005, med tem ko bo Planica na takšne trenutke morala počakati še vsaj nekaj časa. Poleg omenjenih dveh se je  za SP 2021 potegoval še Trondheim. Kakšen je bil izid glasovanja, še ni jasno, kandidiralo je sicer 17 članov predsedstva FIS-a, med njimi je bil tudi Janez Kocijančič. Je pa v Planici v uteho vsaj podatek, da bodo čez štiri leta gostili svetovno prvenstvo v poletih leta 2020, veliko lepše pa bi bilo seveda, če bi bilo leto pozneje na istem prizorišču še nordijsko svetovno prvenstvo, vendar na žalost delo in vložen trud spet nista bila poplačana.

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju leta 2021 bo v Cortini D’Ampezzo.

G. V.