Planiški praznik bogatejši še za eno tekmo

Bo Planici uspelo dobiti Planice za SP v poletih 2020 in nordijsko SP 2021? (foto: STA).

Če smo se bali, da bo imel Peter Prevc zaradi odpadle tekme v Titisee-Neustadtu v lovu za rekord Gregorja Schlierenzauerja eno tekmo manj, je skrb odveč. Odpadla nedeljska tekma bo namreč na sporedu v četrtek v Planici. S tem bo imel Prevc na voljo eno tekmo več, da popravi rekord Avstrijca, slovenski gledalci pa še eno tekmo več, da pozdravijo slovenske junake.

Potem ko je v nedeljo v Titisee-Neustadtu zaradi premočnega vetra – na trenutke je pihal z močjo 10 km/m – odpadla tekma, bo zdaj ta na sporedu v četrtek v Planici. Slovenska kraljica bo tako gostila kar štiri tekme za svetovni pokal, tri posamične in eno ekipno.

Prevc potrebuje dve uvrstitvi na stopničke
Tri tekme pred koncem letošnje sezone je že zdavnaj jasno, da je Peter Prevc zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala. Naš zlati orel pa ima priložnost, da premaga sedem let star rekord Gregorja Schlierenzauerja po številu stopničk v eni sezoni. Avstrijec je v sezoni  2008/09 20-krat stopil na oder za zmagovalce, Peter Prevc pa je zaenkrat pri številki 19. ‘Pero mišica’ pa lahko postavi še en rekord, in sicer v številu osvojenih točk v eni sezoni. Tudi ta rekord je v lasti Gregorja Schlierenzauerja (2.083 točk), toda to bi morala biti za našega Petra lahka naloga, saj za izenačitev tega rekorda potrebuje le 60 točk – toliko pa prinaša 3. mesto na tekmi svetovnega pokala.

Četrtkova tekma se bo začela ob 10. uri in bo hkrati štela za kvalifikacije petkove tekme. Prvič bodo skakalci letalnico preizkusili že jutri.

R. V.