Po prvem porazu Olimpije stare zgodbe in prelaganje odgovornosti

So se morda po prvem porazu pri Olimpiji začele težave? (foto: HDD Jesenice).

Včerajšnji poraz je očitno še kako močno zabolel glavnega trenerja Olimpije Bojana Zajca, ki je po tekmi s svojo izjavo marsikoga presenetil. Morda celo namignil, da beži od vloge favorita v tem finalu. Potem,ko se je po prvi tekmi zdelo, da bo pot do naslova lažja, je sedaj morda tudi trener Olimpije uvidel, da bo pot do težko željene lovorike veliko težja od pričakovanega.

Olimpija v ligi EBEL seveda ni bila praktično nikoli v vlogi favorita, ko je govora o zadnjih sezonah. In morda je pri Olimpiji ravno to kamen spotike. Na to, da enostavno bežijo od vloge favorita, ker se v njej ne znajdejo, ker je pač niso navajeni, je v svoji izjavi po tekmi namignil tudi trener Bojan Zajc.

“Jeseničani so aktualni prvaki, mi pa nismo v ritmu”
“Druga zgodba kot na prvi tekmi. V Ljubljani smo hitro povedli z 2 : 0, po drugi tretjini je bilo 3 : 0, potem je bilo lažje nadzirati tekmo. Danes smo se trudili na vse načine premagati vratarja, ampak nam ni uspelo. Na koncu nam je zmanjkalo strelov, zadeli smo vratnico, zgrešili prazen gol, ampak to je šport. Nihče od nas ni pričakoval, da bomo kakorkoli pometli z Jesenicami, oni so aktualni državni prvaki, mi pa vemo, da nismo v ritmu. Tekma je šla na nož, prava moška borba in odločale so malenkosti,”
je po tekmi povedal Bojan Zajc.

Stara zgodba in prelaganje odgovornosti
Jasno je, da je nasprotnika potrebno spoštovati, vendar do določene mere. Jeseničani so aktualni državni prvaki in to so si lani tudi na zaslužen način prigarali. Vendar lani ni bilo velikega pritiska na Olimpijo, saj so vsi pričakovali nov naslov v Ljubljani. Letos pa je situacija nekoliko drugačna, Jeseničani branijo, Olimpija pa napada na naslov najboljšega v državi. Kakorkoli obrnemo – klub iz Ljubljane je v zadnjih letih vedno glavni favorit za naslov. Zato so se po drugi finalni tekmi zeleno-belim najbrž odprle oči in so se sprijaznili, da na podoben način kot na prvi tekmi res ne bo šlo. Zajc se je morda nekoliko ustrašil tudi odgovornosti in na nek način vlogo favorita nekako zavito v papir preložil na Jeseničane. In znova pripomnil, sedaj že kar znamenito izjavo, ko se začenja finale državnega prvenstva: “Nismo v ritmu.” Lahko bi rekli, da gre za staro zgodbo, ki se zanimivo pojavi samo takrat, ko Olimpija izgubi. Nekako se bodo v taboru zeleno-belih morali sprijazniti s tem, namesto da odgovornosti in krivde prelagajo na druge dejavnike.

G. V.