fbpx

Po sedmi zaporedni zmagi Rosberga nosili po rokah

Nica Rosberga so po sedmi zaporedni zmagi dobesedno nosili po rokah (foto: twitter).

Nico Rosberg nadaljuje svoj nezaustavljivi niz. Nemški dirkač je brez težav zmagal tudi na dirki za VN Rusije v Sočiju in tako v letošnji sezoni ostaja še nepremagan. Če letošnjim štirim zmagam prištejem še zadnje tri lanske tekme, je bila to že Rosbergova sedma zaporedna zmaga.

Nemec se je zdaj na drugem mestu večne lestvice izenačil z Michaelom Schumacherjem, Nigelom Mansellom in Ayrtonom Senno, ki je umrl ravno na današnji dan pred 22 leti, ko se je ponesrečil na dirki v Imoli. Na vrhu večne lestvice po številu zaporednih zmag je Sebastian Vettel, ki je zmagal kar devetkrat zapored.

Rosberg pred moštvenim kolegom Hamiltonom
Tako kot na vseh štirih letošnjih dirkah tudi danes zmaga Nica Rosberga niti za trenutek ni bila vprašljiva. Na koncu je prednost Rosberga pred moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom znašala več kot 25 sekund. Tretje mesto je osvojil Kimi Räikkönen, na četrtem in petem mestu pa sta končala Valtteri Bottas in Felipe Massa, ki sta še kot zadnja za Rosbergom zaostala za manj kot krog. V skupnem seštevku ima Rosberg pred Hamiltonom zdaj že 43 točk prednosti, tretji Räikkönen pa zaostaja 53 točk.

R. V.