Po Srbu Srb: Novi trener Kopra Milan Obradović

Milan Obradović je postal že četrti trener Kopra v letošnji sezoni (foto:FC Koper).

Potem ko so pri obalnem prvoligašu včeraj ostali brez nekdanjega trenerja Slavka Matića, se je danes uradno predstavil novi trener – Milan Obradović – in že vodil prvi trening Koprčanov. Nekdanji vratar in dosedanji Matićev pomočnik bo Kopru poizkušal zagotoviti obstanek.

Pri Kopru so se hitro izjalovili visoki cilji vodstva, ki je padlo na realna tla in začutilo še kako boleč udarec. Boj za realnost in obstanek se za Koper z novim – v letošnji sezoni že četrtim – trenerjem začenja po reprezentančnem premoru.

Še pred dvema letoma vratar, sedaj prvič kot glavni trener 
Že četrti trener kozličkov v letošnji sezoni je torej postal komaj 38-letni Milan Obradović. Dosedanji pomočnik Slavka Matića, s katerim sta skupaj sodelovala že pri Zavrču. Prihodnji konec tedna pa se bo prvič predstavil v vlogi glavnega trenerja. Omenjalo se je kar nekaj novih imen, vendar se je športni direktor Dušan Petković odločil, da ne bo ničesar tvegal, saj Obradović situacijo in igralce v klubu že pozna. Sedanji trener Kopra je sicer šele pred dvema letoma končal svojo zelo uspešno in bogato igralsko kariero. Kot vratar je igral za: Lokomotiv iz Moskve, Borussio Mönchengladbach, Metalist iz Kharkova, Arsenal iz Kijeva, Partizan in še bilo naštevali. V svoji karieri je zbral tudi sedem nastopov za jugoslovansko reprezentanco, na eni izmed tekem se je pomeril tudi proti Sloveniji, kjer ga je premagal tudi Zlatko Zahović.

G. V.