fbpx

Po treh letih se med elito vrača Aluminij

Aluminij se po treh letih vrača v Prvo ligo (foto: NK Aluminij).

NK Aluminij iz Kidričevega je sprejel povabilo v Prvo Ligo Telekoma Slovenije, kar mora zdaj potrditi še izvršni odbor Nogometne zveze Slovenija (NZS). Kljub porazu v kvalifikacijah se Kidričani po treh letih le vračajo med elito slovenskega nogometa. V novi sezoni bosta torej v prvi ligi nastopili kar dve novi ekipi, ki sta še ne dolgo nazaj igrali v drugi slovenski ligi.

Zavrč je v dodatnih kvalifikacijah sicer premagal Aluminij s skupnim rezultatom 4 : 3, vendar včeraj tudi v drugo ni prejel tekmovalne licence za novo sezono, tako da se bo moral sprijazniti z igranjem v drugi ligi. Vodstvo kluba je že včeraj napovedalo pritožbo.

Hitra in učinkovita rešitev
Nogometna zveza je takoj po včerajšnji odločitvi sprožila iskanje desetega prvoligaša in ga zelo hitro tudi našla. Upravni odbor kluba Aluminij se je danes sestal in odločil, da se po treh letih suše ponovno vrne v prvoligaško druščino. “UO NK Aluminij se je na današnji seji odločil, da sprejme povabilo NZS za igranje v 1. SNL. Ocenjujemo, da je klub kadrovsko in organizacijsko sposoben sprejeti ta izziv ter tako nadgraditi dosedanje uspešno delo pri vzgoji in razvoju lastnega igralskega kadra. To ostaja še naprej osnovno poslanstvo kluba,” so v izjavi za javnost zapisali v Kidričevem. Vse skupaj mora sedaj potrditi še izvršni odbor NZS-ja.

G. V.